Selektor Hrvatske: Ovo što radimo je svetsko čudo

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 15:17

Selektor Hrvatske: Ovo što radimo je svetsko čudo

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić kaže da su rezultati te zemlje na velikim takmičenjima u rangu svetskog čuda.

On je pred duel osmine finala sa Japanom (ponedeljak, 16.00) kazao da Hrvatska od svih preostalih učesnika ima najmanje stanovnika.

"Pokušaćemo, imamo šansu, ali to je težak posao. Verujemo, imamo san, a ja sam uvek bio optimista. Prvenstvo je jako kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Ako ste pogledali, među ovih 16 koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plasirali u osminu finala, Hrvatska ima daleko najmanje stanovnika. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prva stepenica, a kad je prođemo gledaćemo dalje. Hrvatska je uspešna, rezultati su u rangu svetskog čuda", rekao je Dalić.

Dalić poštuje ekipu Japana, koja je završila kao prva u grupi sa Španijom, Nemačkom i Kostarikom.

"Ono što je najvažnije je da našeg protivnika respektujemo, pobedili su dva svetska prvaka Španiju i Nemačku. Gubili su prvo poluvreme pa pokazali karakter, mentalitet i kvalitet. Poručujem svojim igračima da nikoga ne smemo da potcenimo. Znamo da će ići kao samuraji, to je njihovo pravo, ali nećemo se ni mi ništa lošije postaviti", dodao je Dalić.

Pobednik ovog duela u četvrfinalu će igrati sa boljim iz meča Brazil – Južna Koreja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.