Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 11:44

Sejntsi bez Brisa, Karolina oslabljena, Rodžers probija granitnu odbranu Koltsa

U nedelju 11 utakmica 11. vikenda NFL šampionata. Tajsom Hil predvodiće napad Nju Orleansa. Male šanse da za Panterse zaigra startni kvoterbek Tedi Bridžvoter. Derbi u Indijanapolisu

Finišu sezone je u NFL šampionatu, traže se karte za plej-of. Podstimo, ove godine mesto u doigravanju ima za 14 ekipa, po sedam iz obe konferencije, za razliku od prethodnih godina kada je 12 najboljih igralo u januarskom ludilu „preko bare“. Pobednci AFC-a i NFC-a imaće slobodan prvi vikend >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plej-ofa, takozvni „vajld kard“. Pitsburg je jedina ekipa bez poraza, dok su Njujork Džetsi bez trijumfa i hitaju ka prvom piku na draftu naredne godine i izvesno dovođenju koledž senzacije Trevora Lourensa.

Kako šampionat odmiče Nju Orleans igra sve bolje. Vratili su se povređeni risiveri Emanuel Sanders i Majkl Tomas, pregažena je Tampa i Tom Brejdi pre dve nedelje na Floridi, ali je peh zadesio Sejntse prošle nedelje kada je pao finalista Superboula prošle sezone, San Francisko. Povredio se veteran, startni kvotrbek Dru Bris. On će odsustvovati minimum dve nedelje zbog preloma nekoliko rebara.

Pred meč sa divizijskim rivalom Atlantom u Mercedes Superdomu (19.00) očekivalo se da će trener Šon Pejton da pruži šansu Džejmisu Vinstonu koji je zamenio Brisa u drugom poluvremenu meča sa Fortinajnersima, ali je iskusni stručnjak odlučio da će vođa napada da bude Tajsom Hil, "momak za sve" prethodnih godina. Nominalno kvoterbek, prethodnih godina je igrao i kao ful bek, raning bek, risiver, član specijalog tima... I ove sezone je ulazio u igru na svakom meču, menjao Brisa u nekim akcijama kada je trebalo trčanjem da se osvoji koji jard ili postigne tačdaun.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Falkonsi su bili užasni na startu sezone, gubili su neke mečeve koje je bilo teško da se ne pobede. Ceh je platio trener Den Kvin, a posle toga je ekipa počela bolje da igra. Vezane su dve pobede, pa sa skorom 3-6 tim iz Džordžije ima kakve-takve šanse da se umeša u borbu za plej-of. I dalje u igri Atlante sve zavisi od tandema Met Rajan – Hulio Džons. Odbrana je bila očajna na startu, ali se popravlja. I pored odsustva Brisa, Nju Orleans je kompletnija, bolja ekipa, popunjena proubolerima na svim pozicijama. Odbrana sa Kemom Džordanom, Demarijom Dejvisom i Maršonom Letimorom trebalo bi da uštopuje uvek solidni napad Falkonsa. Poraz Atlante i definitivno ih ostavlja bez doigravanja, pa treba očekivati igru gostiju na sve ili ništa.

KVOTE ZA ŠAMPIONA NFL-a I POBEDNIKA KONFERENCIJA

Derbi kola igra se u Indijanapolisu gde Koltsi dočekuje Grin Bej (22.25). Biće to obračun dvojice veterana na pozicijama kvoterbeka. Prvu sezonu kao vođa napada domaćina ima Filip Rivers, koji je posle 16 godina otišao iz Čardžersa. Veteran je sve bolji, manje gubi lopte nepotrebnim „bunarenjem“, pa je to ključ za uspehe Koltsa. Eron Rodžers odlično igra ove sezone, jedan je od kandidata za MVP sezone. Ima pomoć sjajnog risivera Devontea Adamsa i raning beka Eron Džonsa. Za ovaj meč bi posle dva meseca pauze mogao da se vrati odlični mladi hvatač Alen Lazard. On je na statu sezone imao odličnu konekciju sa Rodžersom, ali je morao na operaciju trbušnjaka.

Snaga Indijanapolisa je odlična odbrana, uz onu Pitsburga, najjača u ligi. Imaće Darijus Lenard, Deforest Bakner i Džastin Hjuston velike prpblema kako da zaustave uvek raznovrsni napad Pekersa sa jednim od najboljih kvoterbekova današnjice. Očekuje se tvrd, neizvestan meč, a malu prednost dajemo gostima iz Viskonsina.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Karolina će na megdan Detroitu opet da bude lišena ulsuga prve zvezde Kristijana Mekferija. Prošle nedelje se povredio i startni kvoterbek Tedi Bridžvoter. Vođa napada Pantersa nije trenirao prošle nedelje i prema poslednjim informacijama male su šanse da će zaigrati protiv Lajonsa. Bez dva najbolja igrača gostima se otvara put ka trijumfu i nastavku sna o plej-ofu. Kvoterbek Lajonsa Metju Staford ima lakšu povredu, ali se očekuje da će biti na terenu.

Pitsburg na papiru ima lak zadatak na Floridi protiv Džeksonvila (19.00). Ben Rotlisberger igra odličnu sezonu posle teške povrede i operacija lakta. Pomaže mu i granitna odbrana sa Ti Džej Votom i Badom Duprijem.

Za Klivlend protiv Filadelfije neće igrati vođa odbrane Majlis Geret. On je sa 9,5 sekova najbolji u ovom šampionatu i biće to veliki problem za defanzivu tima iz Ohaja. Iglsi su očajni, a kvoterbek Karson Venc je statistički najgori u ligi. Ako nastavi sa porazima možda uskoro Dak Pederson odluči da Džejlenu Hartsu, piku prve runde drafta ove godine, ukaže poverenje. Oba tima se bore za doigravanje i pobeda im je neophodna.

Baltimor je u krizi. Veliki broj povreda, neigranje vođe odbrane Kalaisa Kembela pokazao se kao veliki porblem prošle nedelje u Bostonu protiv Nju Inglanda. Prošlogodišnnji MVB Lamar Džekson ne igra ni približno tako dobro kao prošle sezone. Stiže stari dužnik Tenesi koji je izbacio Rejvense prošle sezone u polufinalu plej-ofa AFC-a iako je četa Džona Harboua bila veliki favorit. Bez nekoliko igrača u odbrani pitanje je da li domaćin može da zaustavi Derika Henrija, robusnog raning beka tima iz Nešvila. Baltimor je favorit, ali forma tima iz Merilenda ne uliva poverenje pred nastavak sezone. Prvi put posle dve sezone pauze zaigraće veteran Dez Brajant, nekadašnji superstar Dalasa. On bi trebalo da pomogne skromnog hvatačkom korpusu Rejvensa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle dva meča pauze u redove Dalasa se vraća kvoterbek Endi Dalton. Kaubojsi se raspadaju posle pvrede Daka Preskota, ali i dalje imaju šanse za prvom mesto u tragično lošoj diviziji, Istoku NFC-a. Minesota je u formi, vezala je tri pobede i ima šanse da se dokopa plej-ofa. Konačno su Vajkingsi našli formulu za pobede - dati loptu što više u ruke sjajnom raning beku Dalvinu Kuku, dok Kirka Kazinsa organičiti da što manje baca. Odbrana Dalasa je najgora u ligi, pa bi Minesota trebalo lagano da slavi na svom terenu.

Majami sa Tuom Tagovailoom hita ka plej-ofu. Mladi kvoterbek poreklom sa ostrva Samoe, rođen na Havajima, ima tri pobede kao starter. Dolfinsi idu u snežni Denver (22.05), koj igra toplo-gladno. Kvoterbek Bronkosa Dru Lok je rovit, ali se očekuje da igra. Gosti su blagi favoriti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nju Ingland se ne predaje. Pobedio je Džetse i iznenađujuće Rejvense, a sada ide u Teksas na noge ranjenom Hjustonu, koji je skoro u bezizlaznoj situaciju sa samo dva trijumfa. Kem Njuton je izašao iz krize, prošle nedelje je bacio i prvi tačdaun pas u dresu Petriotsa. U tim se vraća i Soni Mišel, raning bek koji je propustio nekoliko mečeva zbog povrede. Odbrana Teksansa je šuplja kao švajcarski sir, pa će Super Kem i kompanija verovatno opet da se osloni na igru trčanjem, da će tako pokušati da slome krhku odbranu domaćina.

Aleks Smit predvodiće napad Vašingtona protitv Sinsinatija i Džoa Buroua, prvog pika na draftu ove godine. Bengalsi stižu u prestonicu SAD bez startnog raning beka Džoa Miksona. Domaćinu je trijumf potrebniji za borbu za plej-of, dok je Sinsinati najgori tim u superjakom Severu AFC-a.

NFL – 11. VIKEND

Petak

Sijetl Sihoks - Arizona Kardinals 28:21 (7:0, 9:7, 7:7, 5:7)

Nedelja

19.00: (1,40) Baltimor Rejvens (14,0) Tenesi Tajtens (3,35)

19.00: (2,20) Karolina Panters (13,0) Detroit Lajons (1,80)

19.00: (1,70) Klivlend Brauns (13,0) Filadelfija Igls (2,40)

19.00: (2,40) Hjuston Teksans (13,0) Nju Ingland Petriots (1,70)

19.00: (8,25) Džeksonvil Džeguars (17,0) Pitsburg Stilers (1,10)

19.00: (1,60) Nju Orleans Sejnts (14,0) Atlanta Falkons (2,55)

19.00: (1,80) Vašington (13,0) Sinsinati Bengals (2,20)

22.05: (2,55) Denver Bronkos (14,0) Majami Dolfins (1,60)

22.05: (1,20) Los Anđeles Čardžers (15,0) Njujork Džets (5,40)

22.25: (1,70) Indijanapolis Kolts (13,0) Grin Bej Pekers (2,40)

22.25: (1,40) Minesota Vajkings (14,0) Dalas Kaubojs (3,35)

Ponedeljak

02.20: (4,60) Las Vegas Rejders (15,0) Kanzas Siti Čifs (1,25)

Utorak

02.15: (1,55) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Los Anđeles Rems (2,70)

**kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.