Ščensni: Zakačio sam Mesija, ali to nije bilo za penal

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 00:12

Ščensni: Zakačio sam Mesija, ali to nije bilo za penal

Vojićeh Ščensni je još jednom bio junak na utakmici Poljske.

Posle dramatičnog razvoja situacije, Poljaci su i pored poraza od Argentine od 2:0 (0:0) prošli u osminu finala.

Ščensni je pred kraj prvog poluvremena bio u kontaktu sa Mesijem, posle čega je sudija Dani Makeli svirao penal za Argentinu.

Golman Juventusa je sjajno reagovao i odbranio udarac Argentincu.

Bio mu je to drugi odbranjeni penal na turniru, pošto je zaustavio jedan i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na meču sa Saudijskom Arabijom.

"Rekao sam sudiji da sam dodirnuo Mesija, ali da to nije bio udarac. To nije bilo dovoljno za penal. Ipak, sudija je sve to video drugačije. I možda je i dobro, jer sam opet odbranio", našalio se golman Poljske.

Pitali su ga i kako je znao gde će Mesi šutirati.

"Znao sam gde će šutirati, mada u prvi mah nisam bio tako siguran. U redu je, dobro se sve završilo, sve ovo uradio je ovaj tim. Ipak, zašto nisam bio siguran gde će Leo šutirati? Zato što u nekim situacijama gleda golmana u oči, a u drugima ne. Znao sam da ko hoće da šutira jako, da će to biti više na moju levu stranu. Video sam da se ne zaustavlja, krenuo sam u levo i odbranio", izjavio je Ščensni.

Svestan je da je Argentina jači tim.

"Da su hteli, mogli su loptu da drže u nogama 90 minuta i da nam ne dozvole da im se približimo. Zanimljivo je igrati sa takvim timovima. Jednom u sto puta biste ih pobedili. Mi nismo uspeli, ali prvi put je da sam srećan posle poraza", zaključio je golman Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.