Savić: Zemlja sporta, a ne žute štampe!

Izvor: B92, 23.Avg.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Zemlja sporta, a ne žute štampe!

Selektor zlatnih vaterpolista Dejan Savić rekao je da mu je zasmetalo što je jedna rečenica skrenula pažnju sa ogromnog uspeha u Riju.

Srbija u utorak dočekuje šampione sa Igara u Beogradu, a vaterpolisti su osvojili zlatnu medalju pobedom protiv Hrvatske u finalu.

Dejan Savić, koji je u poslednje tri godine osvojio praktično sve trofeje u tom sportu, čestitiao je svim srspkim sportistima.

„Velika zhvalnost igračima. Želim da se zhavalim svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudima koji su podržavali VSS, a sa druge strane velike čestitike svim olimpijcima. Ono što je sigurno zabeleženo mi smo imali tri velika finala u kolektivnim sprotovima kao mala zemlja, a to nije zabeležila ni jedna Amerika. To je izuzetan uspeh. Konačno smo došli do tog zlata i mogu samo da kažem da su Žiletove suze pokazale sve, ne samo uspeh nego i muku koja vodi sve to. Neke stvari me nerviraju, jedna rečenica koja je izvučena iz konteksta može da skrene više pažnje od uspeha olimpijaca, ali mislim da smo pokazali da možemo da budemo zemlja sporta, a ne žute štampe“, rekao je Savić.

Uz njega je bio i kapiten Živko Gocić.

„Hvala na čestitkama, ispre moje ekipe. Ja bih čestitao svim sportistima koji su nastupili na Igrama, pre svega medaljašima. Što se našeg uspeha tiče, hvala na čestitikama. Hoću da se zahvalim svima koji su utkali deo sebe u ovu medalju, pre svega ljudi iz VSS i na kraju uz našeg bucka koji je u stvari nije bucko“, rekao je kepiten Živko Gocić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SELEKTOR ZLATNIH VATERPOLISTA DEJAN SAVIĆ: Dokazali da smo zemlja sporta, a ne žute štampe i abrova

Izvor: Kurir, 23.Avg.2016

..."Mala smo zemlja, ali imali smo tri velika finala u kolektivnim sportovima, što SAD nemaju To je izuzetan uspeh, konačno smo došli do zlata Mogu da kažem da su Gocićeve suze najbolje opisale svu muku do krajnjeg cilja", rekao je Savić na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu..Savić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.