Sautgejt: Igrači nisu mogli više

Izvor: B92, 11.Dec.2022, 00:17

Sautgejt: Igrači nisu mogli više

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je njegova ekipa igrom opravdala očekivanja i da nije mogla više da pruži u utakmici protiv Francuske.

"Učinak je opravdao očekivanja, zaslužili smo više ali na kraju, golovi odlučuju. Upravo sam rekao igračima, da nisu mogli da daju više. Male razlike, stvari na obe strane su odlučile. Ponosan sam na način kako su kao ekipa napredovali na turniru", rekao je Sautgejt za ITV, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Engleska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je večeras u četvrtfinalu eliminisana sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je izgubila od aktuelnog šampiona Francuske sa 1:2.

Na stadionu Al Bajt, Francuska je povela u 17. minutu golom Orelijena Čuamenija, a izjednačio je kapiten Engleske Hari Kejn u 54. minutu iz jedanaesterca. Pobedu Francuskoj doneo je Olivije Žiru pogotkom u 78. minutu. Engleska je imala priliku da izjednači u završnici, ali je Kejn u 84. minutu promašio jedanaesterac.

Upitan o suđenju na večerašnjoj utakmici, Sautgejt je rekao da nema svrhe o tome govoriti.



"Radije bih pričao o našim igračima. Čestitam Francuskoj. Znaju da su igrali paklenu utakmicu. Mislim da nismo mogli da uradimo više. Mi pobeđujemo i gubimo kao tim. Primili smo dva gola i propustili šanse. Hari je bio neverovatan, toliko pouzdan. Ne bismo bili ovde da nije postigao sve te golove",
naveo je on.



"Bili smo ovde da osvojimo turnir, verovali smo da možemo. Imamo tim koji je to mogao da uradi",
dodao je engleski selektor.

Upitan je i o svojoj budućnosti u reprezentaciji.

"Posle svakog takmičenja sednemo, analiziramo i razmislimo. Potrebno nam je malo vremena kako bismo bili sigurni da svi donesu prave odluke", rekao je Sautgejt.

Engleska je sedmi put eliminisana u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, više od bilo koje druge reprezentacije u istoriji takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.