Šarić i Hild su najbolje novajlije

Izvor: MVP.rs, 03.Apr.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić i Hild su najbolje novajlije

Krilo Seventisiksersa i plejmejker Kingsa su obeležili mart 2017. godine u najjačoj ligi na svetu.

NBA liga je saopštila imena dobitnika priznanja za najbolje rukije u martu. Dario Šarić (Filadelfija) je bio najbolji na Istoku, a Badi Hild (Sakramento) na Zapadu u utakmicama koje su odigrane prethodnog meseca.

Šarić, 12. pik sa Drafta iz 2014. godine, predvodio je Seventisikserse i novajlije sa prosekom od 18.4 poena, sedam skokova i 3.4 asistencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Hrvatski košarkaš je priznanje za najboljeg rukija osvojio drugi uzastopni put, a gotovo je sigurno da će na kraju sezone biti proglašen za najboljeg rukija.

Sa druge strane, Hild je u Sakramento Kingse došao tokom sezone i pred sam kraj dedlajna, u trejdu za Demarkusa Kaznsa. Za Kingse je u martu prosečno beležio 14.1 poen i 4.1 skok po utakmici. U tom periodu je postigao 37 trojki, uz odlične procente šuta iz igre (48.3), kao i za tri poena (42.5).

Ostali nominovani za najbolje rukije meseca su bili: Karis Levert i Ajzea Vajthed (Bruklin), Džejlen Braun (Boston), Džamal Mari (Denver), Brendon Ingram i Ivica Zubac (Los Anđeles Lejkers), Malkolm Brogdon (Milvoki), Vili Ernangomez (Njujork), Rodni Mekgruder (Majami), Skal Labisje (Sakramento) i Markiz Kris i Tajler Julis (Finiks).

(foto: Chris Humphreys, USA TODAY Sports)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.