Šapovalov posle preokreta i pet setova slomio Frica

Izvor: B92, 05.Sep.2020, 00:38

Šapovalov posle preokreta i pet setova slomio Frica

Denis Šapovalov plasirao se u četvrto kolo US Opena pobedivši posle velike borbe Tejlora Frica – 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (5), 6:3.

Mladi kanadski teniser bio je veoma blizu poraza pošto je gubio sa 2-1 u setovima i u četvrtom je Amerikanac servirao za pobedu.

Međutim, uspeo je nekako da se izvuče, vrati brejk i uvede četvrti period igre u taj-brejk. Tamo je bio bolji i rezultatom 7:5 u trinaestom gemu dolazi do 2-2 u setovima.

Frica je ovo potpuno slomilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te u petom setu nije uspeo da ostane maksimalno koncentrisan i Šapovalov je to iskoristio.

Odlučujući brejk napravio je na startu seta, potom je još jedan napravio na kraju i rezultatom 6-2 u poslednjem periodu dolazi do pobede.

Protiv Šapovalova u osmini finala biće David Gofan koji je u tri seta savladao našeg tenisera Filipa Krajinovića.

Na centralnom terenu sada sledi duel Novaka Đokovića i Jan-Lenarda Štrufa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.