Saopštenje FSS - Od sledeće sezone gledaćemo kvalitetniji fudbal?

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje FSS - Od sledeće sezone gledaćemo kvalitetniji fudbal?

Važni poslovi obaviće se ovog leta.

Fudbalski savez Srbije oglasio se danas zvaničnim saopštenjem na svom sajtu, povodom brojnih infrastrukturnih radova na stadionima širom Srbije, a sve sa ciljem da se od početka naredne sezone domaće prvenstvo igra na mnogo boljim terenima, što bi trebalo da značajno poveća i kvalitet fudbala.

Za početak, novi tereni će se postavljati na superligaškim, ali vrlo brzo će slični radovi biti obavljeni i na terenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvoligaških klubova.

U nastavku, saopštenje FSS prenosimo u celini.

''Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge. Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu...







Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca. FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta.







Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni...). Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi.







Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima'', navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.