Šangajski zmajevi uzeli prvu pobedu u istoriji OW Lige

Izvor: B92, 23.Feb.2019, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šangajski zmajevi uzeli prvu pobedu u istoriji OW Lige

Istorijski dan za kineski Overwatch.

Izvor: RUR Esports

Kada u bilo kom takmičenju sezonu završite sa skorom 0-40 tokom čitave takmičarske godine, jasno je da to i više nego loše utiče na moral. U modernom svetu memeova, suđeno vam je da i vi postanete sprdnja barem u vašoj zajednici, ali kada je ta zajednica Overwatch Liga, igra koju igraju i prate na desetine miliona ljudi, onda to baš i teško da će biti neka “interna” stvar.

Zato verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su se Shanghai Dragons osećali jako loše prošle godine kada su prvu sezonu OW Lige završili sa, malo je reći neslavnim skorom od 0-40.

Isto tako, verujemo da sinoć nije postojao srećniji tim na svetu od Zmajeva iz Šangaja, jer su u drugom kolu druge sezone OW Lige zabeležili istorijski trenutak i uzeli prvu pobedu za svoj tim. Igrali su protiv Ustanika iz Bostona (Boston Uprising) i upravo je njihov bivši igraš, tenk Gamsu, koga su Zmajevi uzeli dve nedelje pred početak lige, bio jedan od ključnih ljudi u ovoj istorijskog pobedi.

Zmajevi su pobedili Ustanike sa ubedljivih 3-0, na mapama Ilios, King’s Row i Horizon Lunar Colony i tako slomili jednogodišnje prokletstvo.

Rezultat ove pobede su svakako mnogo ozbiljnije pripreme za novu sezonu, ali i značajne promene u rosteru tima, gde je dobar deo stare kineske garde oslobođen ugovora, i umesto njih doveden set korejskih igrača, ali i mlade nade iz kineskog Contenders tima KongDoo Panthera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.