Šampionski Siti, šest lopti u mreži Sautemptona

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionski Siti, šest lopti u mreži Sautemptona

Šampion Engleske Mančester siti odigrao je odlilčnu utakmicu u 11. kolu Premijer lige. Izabranici trenera Pepa Gvardiole su pregazili Sautempton, 6:1 (4:1).

Kada igraju u takvom ritmu, tu nema odbrane. Mrežu su zatresli pet puta, a mogli su barem još nekoliko puta, toliko su bili bolji od gostiju sa juga Engleske.

Već u šestom minutu "građani" su stigli do prednosti. Posle ubacivanja Liroja Sanea, Vesli Hut je nespretno reagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Šest minuta kasnije, novi pogodak "građana". Rahim Sterling, inače možda i najbolji akter meča, prosto se prošetao kroz kazneni prostor Sautemptona, da bi asistirao kao na tacni Agueru koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu.

Nova briljantna akcija Sitija usledila je u 18. minutu. Sterling je opet sve započeo, Sane je glavom prosledio loptu do Davida Silve koji je bukvalno zakucao loptu u mrežu gostujuće ekipe.

Sve što je Sautempton uradio bio je utešni gol u 30. minutu i to iz jedanaesterca. Strelac je bio Dani Ings pošto je prethodno golman domaćina Ederson skrivio prekršaj za najstrožu kaznu.

U posledjim sekundama nadoknade prvog poluvremena, Serhio Aguero je iz igre izbacio trojicu protivničkih igrača, prosledio je loptu do Sterlinga koji se odlično snašao i pogodio za 4:1 i odlazak na poluvreme sa ubedljivom prednošću.

U nastavku, tačnije u 67. minutu, Aguero je ponovo idelano proigrao Sterlinga koji je utrčao ispred gola gostiju iskosa preciznim udarcem po zemlji savladao Aleksa Mekartija.

Konačno u prvom minutu nadoknade vremena, Lirioj Sane je odličnu igru krunisao pogotkom za konačnih 6:1. Bila je to školska kontra "građana" i demonstracija sile šampiona, koji je u sedmoj brzini stigao do velike pobede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti više nego ubedljiv, Aguero u odabranom društvu

Izvor: RTS, 04.Nov.2018

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na svom stadionu ekipu Sautemptona sa 6:1 u meču 11. kola Premijer lige. . Izabranici Pepa Gvardiole još jednom su deklasirali rivala, a ovoga puta sa druge strane našao se Sautempton..."Građani"...

Nastavak na RTS...

Celo Ostrvo se smeje - umeće Sitijevih ofanzivaca ili smejurija u režiji Sautemptonove odbrane? (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2018, 00:24

Interesantan detalj sa današnje utakmice...Mančester siti je uništio Sautempton i pokazao zašto ih mnogi smatraju za ogromne favorite da ispadnu iz Premijer lige ove sezone...Možda su trenutno zinad crte, ali nije to onaj Sautempton na koji smo navikli. Prodali su neke mnogo važne igrače (Dušana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.