Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 01:06

Šampion dve godine bez pobede u derbiju

Sidnej dočekuje Vestern Sidnej Vonderers, sa kojim u poslednje vreme ne prolazi najbolje

Pravi korona velike probleme na startu prvenstva Australije. Utakmice se odlažu, pa tabela posle samo dva kola izgleda šareno, jer nisu svi odigrali isti broj mečeva. Treća runda donosi gradski derbi Sidneja, u kojem će u subotu ujutro šampion FK Sidnej da odmeri snage sa Vestern Sidnejom (07.05).

Ekipa Stiva Korike pobedila je Melburn Siti u velikom finalu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone i tako osvojila petu titulu u A ligi, postavši najuspešniji tim u istoriji takmičenja. Nebeskoplavi su napravili minimalne promene u svom sastavu tokom prelaznog roka, odlučivši da unaprede nekoliko zvezda omladinskog tima u seniorski tim.

Međutim, jedan od glavnih odlazaka je onaj napadača Adama Le Fondra, bivšeg špica Redinga i Kardifa. Englez je bio talisman za Sidnej, a kao zamena je stiglo dobro poznato lice, Brazilac Bobo, doduše u poznim godinama. Bobo (36) je dres Sidneja nosio sa velikim uspehom od 206. do 2018. i u tom periodu na 58 ligaških susreta postigao čak 42 pogotka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Domaćin je odigrao jedan meč do sada u ligi i to pre dve nedelje, pa bi ta "rupa" mogla da utiče na njegovo izdanje u derbiju. Vestern ima makar mali kontinuitet kao adut, pošto je odigrao oba susreta u uvodnom delu prvenstva.

Za mesec i po dana FK Sidnej je odigrao tri utakmice, dve u Azijskoj Ligi šampiona i jednu u prvenstvu, ostvario je skor od dve pobede i remija, što pokazuje da je bio u dobrom ritmu. U prvom kolu tim za koji igra nekadašnji srpski reprezentativac Miloš Ninković kao gost je savladao Velington Finiks sa 2:1.

Vestern Sidnej je na premijeri kod kuće izgubio od novajlije Mekartura sa 1:0, ali je sve to popravio pobedom u gostima nad Njukasl Džetsima – 2:1. Blistao je na tom meču levi bek Tejt Rasel, koji je postigao drugi gol za svoj tim, a njegova "bomba" je proglašena za gol kola u Australiji.

Jedan kuriozitet: Vestern Sidnej nije spojio dve pobede u ligi još od februara prošle godine. Tada je prvo slavio protiv Adelajda, a onda je kao gost bio bolji od – FK Sidneja.

Generalno, iako je slabiji rival, Vestern je u poslednje dve sezone nepobediv za šampiona. Nebeskoplavi od decembra 2018. ne znaju za trijumf u gradskom derbiju, dva puta su izgubili, dva puta je bilo nerešeno.

S obzirom na taj trend, pa i činjenicu da se Vestern pojačao u odnosu na prošlu sezonu i na "rupu" u kalendaru šampiona, ne bi bilo iznenađenje da gost i ovog puta ostane neporažen.

AUSTRALIJA 1 - 4. KOLO

Subota

07.05: (1,87) Sidnej (3,45) Vestern Sidnej (3,90)

09.10: (1,98) Melburn Siti (3,35) Vestern Junajted (3,60)

Nedelja

06.05: (2,55) Njukasl (3,15) Mekartur (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.