Sampa izbacila Udineze, izboden navijač pre derbija Rome i Lacija

Izvor: Blic, 19.Jan.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sampa izbacila Udineze, izboden navijač pre derbija Rome i Lacija

Fudbaleri Sampdorije plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije nakon što su odigrali 2:2 sa Udinezeom, a potom slavili sa 5:4 nakon penala, dok je drugi meč danapšnjeg programa imao vruću uvertiru nakon što je u tuči navijača Rome i Lacija jedan navijač izboden nožem.

Sampu je u vođstvo dovela najnovija akvizicija kluba Federiko Makeda u 32. minutu, ali je Udineze preko reprezentativca Čilea Maurisija Isle u 90. minutu izjednačio i izborio dodatnih pola sata igre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Žerman Denis je posle samo 60 sekundi prvog produžetka doneo totalni preokret ekipi Udinezea, a činilo se da su gosti u velikoj prednsoti kada je u 99. minutu isključen fudbaler domaćih Desena. Sampa je preko Pacinija u 105. minutu pogodila prečku, a onda je samo četiri minuta kasnije isti igrač poravnao sa bele tačke nakon dosuđenog penala!

Da sve bude slađe po navijače Sampdorije, Udineze je samo 30,40-ak sekuni pre toga imao stopostotnu šansu da reši meč, ali kako se to nije desilo na red su došli penali. Heroj Sampe u penal lutriji bio je brazilski golman Anđelo da Košta koji je zaustavio dva udarca sa bele tačke, da bi Tisone u golom u poslednoj seriji doneo veliko slavlje domaćim navijačima.

Drugi meč današnjeg programa u Rimu igraju Roma i Lacio (0:0 poluvreme) čiji su navijači uoči meča imali bliski susret. Agencija ANSA je navela da je jedan tinejdžer uboden u zadnjicu i odveden u bolnicu, ali da mu život nije ugrožen.

Huligani su usput polomili i prozor na autobusu koji je prevozio igrače Lacija na Olimpijski stadion.

Što se tiče četvrtfinala Kupa treba reći da su plasman među osam najboljih uz Sampdoriju, ranije obezbedili Parma, Inter, Palermo, Juventusi Napoli. Poslednji meč osmine finala igra se u četvrtak, a sastaju se Milan i Bari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.