Samoubilački napad u Somaliji, ima poginulih i povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napad u Somaliji, ima poginulih i povređenih

Bombaš-samoubica detonirao je danas prsluk sa eksplozivom unutar jednog od najvećeg vojnog centra za obuku u Mogadišu, izjavio je vojni zvaničnik.

"Bombaš-samoubica prerušen kao pripadnik vojske uspeo je da uđe u kamp za obuku... nekoliko vojnika je poginulo, a ima i povređenih, ali za sada ne zmano tačan broj", izjavio je za AFP potpukovnik Mohamed Abdirahaman.

Prethodno je jedan zvaničnik vlade Somalije, poginuo u eksploziji bombe podmetnutoj pod njegov automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prestonici Mogadišu, saopštili su zvaničnici.

Prema rečima portparola gradonačelnika Mogadiša, u eksploziji bombe podmetnute pod automobil, poginuo je vladin zvaničnik nižeg ranga, preneo je Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali islamska militantna grupa Al Šabab u poslednje vreme pojačala je napade u prestonici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U napadu u Somaliji poginulo pet vojnika

Izvor: SandzakPress.net, 10.Apr.2017

Somalija – Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv u jednoj od najvećih vojnih baza u glavnom gradu Mogadishuu. Najmanje pet vojnika poginulo je u ponedjeljak u napadu bombaša samoubice, koji je detonirao prsluk s eksplozivom unutar jednog od najvećih vojnih centara za obuku u Mogadishuu, izjavio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.