Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2020, 14:49

Samo milost Juvea može da spasi Lacio od poraza

U slučaju pobede na svom terenu, Stara dama stigla bi na korak do devet uzastopne titule u Italiji. Rimljani imaju mnogo povređenih igrača. Sergej Milinković Savić rovit

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pre mesec dana 20. jul je bio označavan kao crveno slovo u kalendaru Serije A: dan kada je trebalo da pršti na Alijanc stadionu između Juventusa i Lacija u odsudnoj bitki za skudeto. Juventus je bio u bodovnoj prednosti i utakmica se igra u Torinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali je Laciju pošlo za rukom ono što odvano nikom nije u Italiji: pobedili su dva puta uzastopno Juventus i to u krugu od par nedelja, prvo u prvenstvu pa u Superkupu Italije.

Međutim, u međuvremenu je u Formalu nastala hekatomba razmera kao u atničkim tragedijama. Fudbaleri Lacija koji su se najmanje povređivali sve do zaustavljanja prvenstva zbog pandemije virusa korona postali su “lomljivi” kao da su im noge od stakla.

Broj povređenih fubdalera Nebeskopavlih, sa Luisom Albertom i Džonijem, stigao je do broja sedam (Lulić, Lejva, Korea, Marušić, Radu, Luis Alberto, Džoni) plus Patrik koji još ispašta suspenziju zbog Suarezovog sindroma, odnosno ugriza Donatija na meču sa Lećeom. I to nije sve: Sergej Milinković Savić ima problema sa listom, Kataldi sa člankom, Lukaku i Luiz Felipe su rekonvalescenti, a Bastos takođe nije u potpunosti zdrav. Sergej i Kataldi, u normalnim okolnostima ne bi bili ni na spisku igrača za večerašnji duel, ali moraju da stisnu zube, kao i “starac” Parolo koji je već duboko zagazio u četvrtu deceniju života.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kad se pogleda klupa Nebeskoplavih jasno je zašto Inzagi mora da rizikuje i poslednje svoje igrače od kvaliteta. Među rezervama igrač sa najviše utakmica u Seriji A će biti Vavro. Slovak je odigrao sedam mečeva u ovom prvenstvu, ali i on ima problema sa preponskom kilom.

Inzagiju ne cvetaju ruže ni u napadu: Imobile i Kaisedo su zdravi, ali su van forme, nisu ni izbliza efikasni kao što su bili do marta meseca. Imobile je postigao samo dva gola od nastavka prvenstva i Kristijano Ronaldo mu se približio na jedan gol odstojanja. Zato se u Formelu strahuje da samo milost Juventusa može da spasi Lacio od teškog poraza u Torina.

U Juventusu su odahnuli posle jučerašjeg remija Rome sa Interom, o tome svedoči i prva strana današnjeg “Tutosporta” sa zahvalnicom Đalorosima “Juve peva: Hvala Romo!”. Juventus je poprilično uzdrman poslednjim rezultatima. Ne toliko zbog dva boda osvojena u tri meča, koliko zbog devet primljenih golova: tri po utakmici.

De Liht već duže vreme ima problem sa ramenom, ali je primoran da stisne zube i istrči na teren pored Bonučija. Kjelini i De Šiljo su povređeni, Rugani je izgubio samopouzdanje, a Demiral još uvek nije spreman. Sari razmišlja da pomeri Kvadrada u napadački trozubac (Bernaredeski je suspendovan zbog kartona), između ostalog i zato što sa Kolumbijcem može lako da pređe na 4-4-2. Po tom scenariju na poziciji desnog beka bi igrao Danilo, a Daglas Kosta bi čekao svoju šansu na klupi.

Na sredini terena bi trebalo da vidimo ponovo trio Bentankur-Pjanić-Rabio. Sari se uzda u dvojac Dibala-Ronaldo. Pre dve godine Dibala je upravo protiv Lacija stavio tačku na neizvesnost oko trke za skudeto sa Napolijem koji je predvodio Mauricio Sari. Toskanski stručnjak ne bi imao ništa protiv da se istorija ponovi i večeras. Silno motivisan će biti Kristijano Ronaldo na čijem nišanu se nalazi Čiro Imobile u trci za laskavi naslov golgetera Serije A.

Uprava Juvea će sa posebnom pažnjom pratiti Sergeja Milinkovića Savića. Andrea Anjeli i Fabio Paratiči već nekoliko godina žele da dovedu Srbina, ali je Pavel Nedved uvek uspevao da ih uveri da ne vredi uložiti toliko veliki novac u Sergeja. Naime, Nedved je verovao da Milinković Savić ne može da napreduje odnosno da je već dostigao svoj maksimum. Tokom ove sezone slavni Čeh je promenio svoje mišljenje, dobrim delom zato što ga je Sergej na terenu demantovao, tako da su sada sva trojica funkcionera Juvea složni: Milinković je igrač za Juve. Još samo da nađu 100.000.000 evra koje traži Lotito, što neće biti nimalo lak zadatak.

JUVENTUS 4-3-3: ŠČENSNI; DANILO, DE LIHT, BONUČI, ALEKS SANDRO; BENTANKUR, PJANIĆ, RABIO; KVADRADO (D. KOSTA), DIBALA, RONALDO.

LACIO 3-5-2: STRAKOŠA; BASTOS, LUIZ FELIPE, AČERBI; LACARI, MILINKOVIĆ, KATALDI, PAROLO, LUKAKU; KAISEDO, IMOBILE.

Piše: Željko Pantelić 

SERIJA A - 34. KOLO

Subota

Verona - Atalanta 1:1 (0:0)

/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Žoao Pedro 63 - Kaputo 12/

Milan - Bolonja 5:1 (2:1)

/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49, Rebić 57, Kalabrija 90 - Tomijasu 44/

Nedelja

Parma - Sampdorija 2:3 (2:0)

/Žervinjo 18, Berežinski 40ag - Čabo 48, Kvaljarela 69, Bonacoli 78/

Breša - SPAL 1:1 (0:1)

/Zmrhal 69, 90+3 - Dabo 42/

Fjorentina - Torino 2:0 (1:0)

/Lijanko 2ag, Kutrone 75/

Đenova - Leće 2:1 (1:0)

/Sanabrija 7, Gabrijel 81 - Mankosu 60/

Napoli - Udineze 2:1 (1:1)

/Milik 31, Politano 90+5 - De Paul 22/

Roma – Inter 2:2 (1:1)

/Spinacola 45+1, Mhitarijan 57 – De Fraj 15, Lukaku 88 pen/

Ponedeljak

21.45: (1,53) Juventus (4,20) Lacio (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Samo Juveova milost može da spasi Lacio od poraza

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2020

U slučaju pobede na svom terenu, Stara dama stigla bi na korak do devete uzastopne titule u Italiji. Rimljani imaju mnogo povređenih igrača. Sergej Milinković Savić rovit..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Pre mesec dana 20. jul je bio označavan kao crveno slovo u kalendaru Serije A: dan kada...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.