Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 10:23

Samo da povreda ne bude: Stefan Savić kapiten bez trake

Ne računajući Jana Oblaka Crnogorac ima najviše minuta na terenu od igrača Atletika ove sezone

Znamo da otkada je Dijego Simeone vosjskovođa Atletiko Madrida, u timu nije kapiten jedino onaj koji nosi traku. Ona možda ide oko ruke Kokeu, Jan Oblak je zamenik, a Hoze Himenez treći izbor za prvog među jednakima. A kod Simeonea su svi jednaki i svi ginu zarad kolektiva.

Stefan Savić igra šestu sezonu u redovima madridskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikana. Povrede su mu otežavale posao, toliko da je do sada samo zbog njih propustio 61 utakmicu. Mučili su ga mišići, tetive, poteškoće sa listom, leđima i često ga udaljavale sa terena na po mesec dva. U sezonama kada se očekivalo da će se primaći maksimalnom broju prvenstvenih mečeva povrede su te koje su ga limitirale na desetak do 15 utakmica manje.

Ali nije važno koliko ste puta pali, već u koliko ste navrata pronalazili način da ustanete. Svakako mantra kojom se vodi reprezentativac Crne Gore. Ove sezone, više nego bilo kada ranije, njegov glas odjekuje terenom i van njega. Postao je superteškaš u Atletikovoj svlačionici. On je najčešće taj koji će posle utakmice pogledati u kameru i objasniti razloge ubedljive pobede ili razočaravajućeg poraza.

PREMIJER LIGA, 19.00: (3,60) BARNLI (3,20) LESTER (2,15)

Takmičarska 2020/21 za sada je besprekorna na individualnom planu. Na timskom takođe pošto Rohiblankosi hitaju ka šampionskoj tituli (po pet bodova više od Reala i Barse uz utakmicu manje). Doduše utisak kvari poraz od Čelsija u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, ali zaostatak od 1:0 svakako ne sugeriše da je dvomeč rešen.

Gledajući igrače u polju, nijedan nije odigrao više minuta od Stefana Savića – sa brojkom od 2.599 u svim takmičenjima neuhvatljiv je jedino Jan Oblak sa 2.790. Odigrao je nekadašnji šampion Engleske sa Mančester Sitijem svaki minut u Ligi šampiona i propustio svega 270 minuta prvenstvenog fudbala. U te tri utakmice Atletiko je zabeležio pobedu, remi i poraz.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kako Dijego Simeone ove sezone često forsira novu formaciju 3-5-2, Savić nije imao nikakvih problema da se adaptira na malo pomeranje. U štoperskoj trojici on uglavnom igra desno i ponašanje na terenu pokazuje da je idealan telohranitelj Kiranu Tripijeu, Šimeu Vrsaljku ili Markosu Ljorenteu, ko god od njih trojice dobije priliku na krilu.

Poslednji Atletikov meč sa Viljerealom, pokazao je da kada je ekipi bitno, Savić može da razbije štopersku monotoniju i direktnim napadačkim doprinosom. Nadvisio je odbranu Žute podmornice posle asistencije Tome Lemara i lopta je završila u mreži. Doduše, momku iz Mojkovca se piše asistencija budući da se pogodak ipak vodi kao autogol Pedrase. Bio bi mu to treći pogodak za Atletiko na 189 utakmica. Doprinos za vođstvo Rohiblankosa dodatno dobija na težini kada je oceni ono primarno, učinak u defanzivini. A tu je bio zid za momke u žutom.

Savić proživljava možda i najispunjeniju sezonu od dolaska u Madrid. Fizički besprekoran, predstavlja poslednji krug obezbeđenja za Jana Oblaka. Ne komplikuje i ne greši često, ali ove sezone, više nego prethodnih trudi se otvara akcije svog tima. Postao je lider kojeg saigrači slušaju i čiji karakter i zalaganje navijači poštuju. Samo da ga zaobiđu povrede, jer da njih nije bilo, ne bi čekao jubilej od 200 nastupa, već bi u radnoj knjižici imao 250 utakica za Atletiko.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.