Salcburg čuvao najbolje, Šlager za 5/5

Izvor: Mondo, 25.Avg.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salcburg čuvao najbolje, Šlager za 5/5

Austrijski prvak i u kombinovanom sastavu nastavio seriju pobeda u domaćem prvenstvu. Odlični vezista heroj trijumfa.

Foto: AP/Darko Vojinovic Veljko Simić i Ksaver Šlager

Salcburg je odmorio nosioce igre uoči revanša protiv Zvezde (sreda, 21 čas) i uprkos tome ostvario i petu pobedu u austrijskoj Bundes ligi u isto toliko kola. Svakako najuzbudljiviju do sada.

Altah - Salcburg 2:3 (1:2)

Kao i prošlog vikenda, u ekipi Red Bula istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se internacionalac iz BiH Smail Prevljak i njegovi pogoci su dva puta donosili prednost gostima. Prvi put je pogodio u 4. minutu, a drugi put u 21.

Domaćin se sve vreme borio, uzvraćao udarce i oba puta izjednačio. Prvi put je to uradio golom Manfreda Fišera u 10. minutu za 1:1, a potom i preciznim udarcem Kristijana Dobrasa u 58, za 2:2.

Ipak, nemački trener Marko Roze je posle drugog izjednačenja počeo da uvodi u igru Salcburgove nosioce igre i epilog je bio očekivan.

Samo četvorica startera iz Beograda

Austrijski prvak počeo je ovaj meč sa samo četvoricom igrača koji su prošlog utorka bili starteri protiv Zvezde u Beogradu. Pred golom je stajao Cican Stanković, desni bek je bio Stefan Lajner, štoper je bio Brazilac Andre Ramaljo, a snažni Diadije Samaseku je zauzeo svoje mesto u veznom redu.

Šef struke Red Bula uveo je u igru fudbalere koji su nastupili u Beogradu i koji će biti važni i u sredu. Prvi centarfor Munas Dabur zaigrao je od 67. minuta, a ofanzivac Rejnold Jabo ušao je u 82. i nedugo potom se dogodio i trenutak odluke.

Centralni vezista Ksaver Šlager odlično je šutirao sa leve strane i praktično iz "mrtvog" ugla poslao loptu pod prečku. Prethodno je bio asistent za drugi gol Smaila Prevljaka i pokazao je da će biti spreman da u sredu od prvog minuta zameni povređenog Zlatka Junuzovića.

Uostalom, Austrijanac (20) koji prema transfermarktu vredi deset miliona evra zamenio je Junuzovića i u Beogradu i biće u veznom redu i u drugom meču protiv Zvezde, čiji je stručni štab sigurno pratio ovaj meč i dodatno "skenirao" rivala u dvomeču godine. 

/Gužva u Salcburgu - Zvezda će imati veliku podršku u Austriji/

/Pre Salcburga - derbi: "Neće biti skroz novi tim"/

/Salcburg bez Junuzovića čeka Zvezdu/

/Šta kaže Zvezdina istorija/

/Ekskluzivno: Pregled utakmice Zvezda - Salcburg/

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pobeda Salcburga i 1.000. ligaški gol u eri "Red bula"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2018

Zvezdin protivnik u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je ostvario pobedu i u petom kolu austrijskog šampionata...Salcburg od početka prvenstva ističe kandidaturu za 13. titulu prvaka, a šestu uzastopnu. Ima sve pobede, vodi na tabeli s četiri boda više od svog prvog pratioca Sankt...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.