Salas i Barkos najveći promašaji

Izvor: Politika, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salas i Barkos najveći promašaji

Ove sezone Crvena zvezda je dovela šestoricu stranaca, ali nijedan od njih nije uspeo da dostigne nivo kao njihovi prethodnici, britki štoper iz Senegala Ibrahim Gaj i tamnoputi reprezentativac Ekvadora Segundo Kastiljo. Kastiljo je najbolji igrač "crveno-belih" prošle sezone, kada je odbranjena "dupla kruna" na domaćoj sceni. Najviše su podbacili oni od kojih se najviše očekivalo, najskuplje plaćeni Ekvadorac Franlin Salas i Argenzinac Ernan Barkos, koji je najavljen kao centarfor za Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šampiona, a postigao je samo tri gola (dva na prvenstvenom meču protiv Banata na "Marakani" i jedan na gostovanju u Kupu Teleoptiku).

Prelazne ocene zaslužuju neumorni vezista Lukas iz Portugalije, koji je bio standardan prvotimac i Kolumbijac Molina, nesporno igrač velikog potencijala, ali još uvek nedovoljno iskazanog u timu prvaka Srbije. Za veliku borbenost i zalaganje na svakom meču, Lukas je na neki način "nagrađen" pogotkom koji je nedavno postigao protiv čačanskog Borca u šampionatu, dok je Molina je sa nekoliko efektnih golova i atraktivnih poteza pokazao da može da bude veliko pojačanje.

Poljski reprezentativac Bronovicki, povremeno je dobijao priliku da igra na bekovskim pozicijama, više po levoj strani. Njegova cena je takođe bila visoka, procenjuje se oko milion evra, ali je igrao u promenljivoj formi i nikako nije uspevao da veže seriju dobrih partija. Tamnoputi napadač iz Čada Betoligar Misdongard je brzo pridobio simpatije navijača, a popularni "Erik", kako ga saigrači zovu, posle "prvenca" protiv Bežanije, nije se proslavio u Novom sadu i prethodno u duelu sa čačanima, kada se žalio da su mu se smrzle noge. Sa njim će još morati dosta da se radi, pre svega na tehničko-taktičkom planu.

Prema nezvaničnim saznanjima, s obzirom da zvanično nije objavljena visina nijednog letošnjeg transfera na "Marakani", Salas je koštao Zvezdu blizu dva miliona evra, Barkos oko 500.000 dolara, Molina između 250.000 i 300.000, Lukas je došao kao slobodan igrač, a Misdongard ni 100.000 evra. Opredeljenje klupskog rukovodstva, bar dok je predsednik bio Dragan Stojković, da se stvara internacionalna Zvezda bilo je ometeno raznim preprekama, a sličnih teškoća godinama unazad su imali i najveći evropski klubovi poput Intera iz Milana. Ali, ukoliko u Zvezdi sa novim predsednikom Toplicom Spasojevićem, uspešno nastave započeti posao, možda će uskoro biti pronađena dobitna kombinacija i sa mnogobrojnim strancima.

-----------------------------------------------------------

Bez Bronovickog, Ranđelovića, Gaja i Jestrovića u Bragi

Reprezentativac Poljske Gžegož Bronovicki neće putovati danas sa ekipom Crvene zvezde u Portugaliju, već je odmah krenuo na zimski odmor u domovinu. Pored njega oproštajni meč u Ligi Uefe u Bragi, propustiće i golman Ranđelović, Jestrović i Gaj.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.