Salah u 97 iz penala spasao Egipat blamaže

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 21:22

Salah u 97' iz penala spasao Egipat blamaže

Fudbaleri Egipta odigrali su samo 2:2 protiv Mozambika u meču 1. kola grupe B na Kupu afričkih nacija.

Spasilac Egipćana bio je najjači adut "faraona" Mohamed Salah koji je u sedmom minutu nadokande meča postigao gol iz jedanaestrca i postavio konačan rezultat.

Strelac za Egipćane bio je i fudbaler Nanta Mostafa Mohamed već u drugom minutu, na asistenciju Salaha.

Vođstvom Egipćana završeno je prvo poluvreme i nije delovalo da Salah i družina mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati veće probleme u drugih 45 minuta.

Ali usledio je šokantan veleobrt Mozambika, selekcije koje se ne može pohvaliti većim fudbalskim dostignućima u svojoj istoriji - za samo tri minuta ovaj tim je uspeo da preokrene.

U 55. minutu igrač portugalskog Nasionala Viti izjednačio je na 1:1, da bi u 58. fudbaler azerbejdžanske Gabale Bukue doneo iznenađujuće vođstvo na stranu Mozambika.

Ono je bilo na snazi maltene do samog kraja, međutim Egipćani su ipak izbegli veliku neprijatnost.

Dosuđen im je penal koji je Salah, ne baš ni toliko sigurno (lopta se od stative odbila u mrežu), realizovao i doneo bod svom timu na startu kontinentalnog takmičenja.

Pored Egipta i Mozambika, u istoj grupi su Gana i Zelenortska Ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.