Salah ne može da pogodi, Liverpul da pobedi, Siti prvi!

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salah ne može da pogodi, Liverpul da pobedi, Siti prvi!

Od danas imamo novog lidera Premijer lige, nakon što su "redsi" ostali sa svega četiri pboede u poslednjih 12 utakmica.

Na "Enfildu" je "nula" bila spremna, ali se se lopta u 91. minutu odbila od prečke pravo na nogu Divoka Origija koji je ušao u igru sedam minuta ranije i, naravno, iskoristio poklon nesigurnog Džordana Pikforda.

Na "Gudisonu" je "nula" ostala na snazi i kada je Martin Etkinson poslednji put "dunuo" u pištaljku i označio kraj "Mersisajd derbija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kom je Pikford bio briljantan, a Origi potvrdio da navala sa njim od starta i Robertom Firminom nije ista navala.

Od danas, lider Premijer lige ponovo je šampion, Mančester siti:

Everton - Liverpul 0:0 drugu godinu zaredom kada su "plavi" domaćini, a šesti put u poslednjih osam sezona.

"MERSISAJD DERBI": NEKADA SE "ŠMRKAO" KREČ

Everton: Pikford - Kolman, Kin, Zuma, Dinj - Gaj, Šniderlan (od 76. Gomez) - Volkot (od 59. Rišarlison), Sigurdson, Bernard - Kalvert-Luin (od 74. Tosun).

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Vajnaldum (od 63. Milner) - Salah, Mane (od 84. Lalana), Origi (od 63. Firmino).

"Karamele" će nastaviti da čekaju prvu pobedu nad komšijama kod kuće od 2010. godine kao deseti na tabeli, dok će "redsi" nastaviti da čekaju prvu titulu prvaka od 1990. godine kao drugi.

Na poslednjih pet gostovanja, ekipa menadžera Jirgena Klopa pobedila je samo jednom, a računajući od prvog poraza u ligi - onog od Mančester sitija na "Etihadu" 3. januara, svrgnuti lider zabeležio je skor 4-5-2 i osvojio ligaške bodove samo u mečevima sa Brajtonom (0:1), Kristal Palasom (4:3), Bornmutom (3:0) i Votfordom (5:0).

NOVI PORAZ FULAMA: KEPA ZAUSTAVIO MITRA

U duelima sa Lesterom (1:1), Vest Hemom (1:1), Mančester junajtedom (0:0) i Evertonom (0:0) gubio je po dva, a svemu treba dodati i remi bez golova u prvom meču osmine finala Lige Evrope sa Bajernom, gde revanš u Minhenu tek sledi.

I pred 39.335 navijača na "Gudison parku" bilo je uočljivo da u Liverpulu postoji očigledna nervoza i dekoncentracija, a da se u tom smislu ističe prvi igrač ekipe, Mohamed Salah, koji je propustio tri šanse da savlada Pikforda - šanse kakve je prošle sezone sa lakoćom pretvarao u pogotke na putu ka tituli igrača godine u Premijer ligi.

ŠAMPION JE LIDER: SITI POBEDIO, ČEKAO I DOČEKAO

Na sve to trebalo bi dodati veliku šansu koju je na dodavanje glavom domimantnog Virdžila van Dajka u nepovrat poslao Fabinjo samo jednim lošim potezom - prijemom lopte na petercu ispred Pikforda.

Na kraju, posle tri izmene koje je napravio Marko da Silva, Klop je čak morao da strepi i za bod, jer su odlučniji u finišu bili domaći, nego gostujući fubaleri.

OVAKO IZGLEDA PREMIJER LIGA: REZULTATI I TABELA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.