Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 12:31

Šahtjorovi Brazilci udaraju u Bazelov oštećeni bedem

Švajcarski tim na poslednjih pet utakmica u Ligi Evrope nije primio gol

Malo je reći da je za Šahtjor prethodna runda Lige Evrope bila odlična. Ne samo da je klub iz Donjecka eliminisao Volfsburg sa dve pobede i plasirao se u četvrfinale, već je i eliminacijom Bašakšehira i LASK-a povratio Ukrajini deseto mesto na Uefinoj rang listi, što znači da će naredne godine ponovo, ukoliko se okiti titulom prvaka svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zemlje, direktno u grupnu fazu Lige šampiona, a uz to će dobiti i novčanu nagradu od 15.000.000 evra.

Ali, ne radi se toliko o novcu koliko o trofejima. Šahtjoru je žreb bio naklonjen, pa ga je u pohodu na drugi trofej slabijeg kontinentalnog takmičenja stavio u deo sa Bazelom, pored svih “aždaja“ koje su se našle među osam najboljih.

Iako je Bazel u domaćem prvenstvu završio tek na trećoj poziciji, u Ligi Evrope kao da na teren izlazi drugi tim - četa Marsela Kolera na poslednjih pet mečeva u Evropi nije primila gol. Međutim, dobar deo tog bedema večeras će nedostajati. Centralni defanzivac Eraj Komert neće igrati zbog kartona, dok na golu neće biti ni povređenog Jonasa Omlina. I tu nije kraj problemima švajcarskog stručnjaka. Zbog povreda u sastavu neće biti ni Luke Zufija i Ramiresa, dok se Edon Zegrova nedavno vratio u Genk pošto mu je istekla pozajmica.

"Bazel je vrlo dobra ekipa. Ako pogledamo njihovu sezonu u Evropi, imaju osam pobeda, jedan remi i jedan poraz. Gledamo na njih kao tim, a ne individualce", rekao je trener Šahtjora Luis Kastro.

Ono što takođe brine Kolera u poslednje vreme jeste i problemi njegove ekipe sa realizacijom. Nakon 4:4 sa Luganom u 34. kolu švajcarskog prvenstva, Bazel je punih 268 minuta bio bez postignutog gola, da bi post prekinuo 120 sekundi pre kraja meča sa Volfsburgom. Na toj utakmici bilo je vidljivo koliko crveno-plavima nedostaje individualni kvalitet u bitnim momentima, što Šahtjoru nikako ne manjka.

Po pitanju igračkog kadra, Šahtjor ima manje problema. Trener Luis Kastro vremenom se navikao na odsustvo dugo povređenog Ismailija, te je brazilskog levog beka protiv Volfsburga menjao Mikola Matvijenko. Međutim, 24-godišnji Ukrajinac bi trebalo da se vrati u srce odbrane, zbog crvenog kartona Davita Kočovale na prethodnom meču. Pored povreda i suspenzija, prvak Ukrajine se rastao sa Velingtonom Nemom,  sa kojim je raskinuo ugovor. Biće to jedini Brazilac, uz povređenog Ismailija, koji će večeras nedostajati Šahtjoru. Preostala dvanaestorica biće na raspolaganju portugalskom stručnjaku.

ŠAHTJOR – BAZEL, 21.00

Stadion: Veltins Arena, Gelzenkirhen

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

ŠAHTJOR: Pjatov – Dodo, Krivcov, Matvijenko, Bolbat – Stepanenko – Marlos, Patrik, Antonio, Tajson – Moraeš

BAZEL: Nikolić – Vidmer, van der Verf, Alderet, Petreta – Džaka, Fraj, Pululu, Kampo, Štoker – Rafael

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Inter - Bajer Levekuzen 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0) - posle produžetaka (KELN)

/Bruno 95 penal/

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulverhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ode Ren direktno u Ligu šampiona i uze 28.000.000

Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020

Sve zahvaljujući Šahtjoru i Sevilji..Francuska će u sezoni 2020/21 imati tri sigurna predstavnika u Ligi šampiona, a to su PSŽ, Marselj i Ren! Najprijatnije iznenađenje prošle sezone i tim koji je samo za bod pobegao Lilu kako bi zauzeo treće mesto obezbedio je ipak direktan plasman u elitno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.