Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 00:09

Sablasno prazna Bombonjera još čeka na trijumf Boke

Sastav iz Buenos Ajresa nije uspeo da slavi u 2021. godini na svom stadionu

Ne drma Boku velika kriza, daleko od toga. Osvojila je Super ligu pre godinu dana, a pre samo jednog meseca podigla je trofej i u premijernom izdanju Kupa Dijega Maradone. Ipak, večeras će imati imperativ pobede protiv Sarmijento Hunina (01.30), kako u 2021. godini nije slavila na Bombonjeri. Najtrofejniji klub Argentine je sezonu u Liga kupu počeo remijem sa Himnasijom, da bi u minulom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << savladao Njuels. Tim koji je minule sezone osvojio Primeru B sastao se samo sa Velezom i pretrpeo poraz.

U tekućoj godini je Boka tri puta igrala na svom stadionu i sva tri susreta okončana su nerešenim rezultatima. Najpre je u Superklasiku protiv Rivera bilo 2:2, potom je remi bez golova viđen i u duelu sa Santosom u Kopa Libertadores, da bi na početku Liga kupa na Bombonjeri odolela i Himnasija (2:2). Mučila se Boka bez svojih vernih navijača i pre 2021. godine. Pred praznim tribinama, zbog pandemije virusa korona, odigrala je 13 utakmica i samo četiri puta slavila (pet remija i četiri poraza). Jasno, učinak daleko ispod proseka za tim koji je u svom domu navikao da dominira nad rivalima. U tom nizu je ipak izvojevana velika pobeda protiv Rasinga, ali je sastav iz Buenos Ajresa pretrpeo i poraz od brazilskog Internasionala u elitnom takmičenju južnoameričkog fudbala.

Iako svi klubovi pate zbog zabrane prisustva publike, utisak je da je pandemija ostavila najveći danak na slavni argentinski klub. Jednostavno, navikao je velikan da nošen hukom sa tribima lomi rivale, koji su trpeli veliki pritisak od navijača koji spadaju u red najvatrenijih na planeti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svesni su toga i fudbaleri Sarmijenta, koji ipak žale što neće osetiti paklenu atmosferu na Bombonjeri.

"Za mnoge od nas je dolazak na Bombonjeru nagrada, divno iskustvo, posle velike borbe. Zbog zabave i fudbalskog folklora bilo bi lepo igrati pred publikom, čak i rivalovom, posebno u ovom slučaju jer Boki navijači znače mnogo. Sarmijentu je u ovom trenutku to možda i prednost, jer će nam omogućiti da se bolje nosimo sa utakmicom, posebno mladim igračima", izjavio je golman povratnika u elitni rang Manuel Vićentini, koji je jedna deo karijerei i proveo u Boki Juniors.

Vićentini je jedan od tri igrača Zelenih koji su u jednom trenutku svojih karijera nosili i plavo-zlatni dres. Vezista Federiko Bravo je Bokine boje branio u periodu od 2013. do 2015. godine i za to vreme upisao 37 nastupa. Treći je napadač Gvido Vadala, na kojeg trener Mario Skijaka ovoga puta ne može da računa. Ovaj argentinski fudbaler je svojevremeno bio i u Juventusu, u koji je stigao iz Boke kao deo transfera za Teveza. Golman Vićentini i vezista Bravo će definitivno od prvog minuta istrčati na travnatu podlogu stadiona Boke, a ovako bi trebalo da izgleda i prva postava Sarmijenta (4-4-2): Vićentini - Garnijer, Erera, Bazana, Montoja - Grasijani, VIsmara, Bravo, Alanis - Montero, Tores.

Neće domaćin imati lak zadatak, a trener Migel Anhel Ruso je rešio da na teren izvede istih 11 koji su u drugoj rundi savladali Rosario (1:0), po prvi put u kalendarskoj godini odlučiće se da za istu formaciju. Ispred Andrade se očekuju Kapaldo, Zabrano, Izkijedos i Fabra (sa desne na levu stranu), u veznom redu u formaciji 4-3-3 očekuju se Kampusano, Medina i Kardona, dok će najveću pretnju po gol tima iz Hunina predstavljti napadači Salvio, Zarate i Vilja. Kapiten Karlos Tevez nije sa ekipom, zbog smrti svog oca.

Boka i Hunin su se dva puta sastajali dosad, 2015. godine je najuspešniji tim Argentine slavio sa 1:0, godinu dana kasnije je na Bombonjeri postigao i gol više.

LIGA KUP ARGENTINE, 3. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Patronato 1:0 (0:0)

/Romero 75/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 3:0 (0:0)

/Inigez 47, Andrada 88, 90+2/

Subota

Argentinos Juniors - Velez Sarsfild 0:2 (0:0)

/Hanson 53, Almada 84/

Banfild – Kolon u toku

Taljeres – Njuels Old Bojs u toku

Independijente - Himnasija La Plata 1:0 (0:0)

/Romero 66/

Nedelja

San Lorenco - Sentral Kordoba 0:4 (0:1)

/Bej 12, Himenez 49, Latansio 52, Salomon 90+2/

Platense - River Plejt (u toku)

23.20: (2,45) Estudijantes (3,00) Rasing (2,95)

Ponedeljak

01.30: (1,43) Boka Juniors (4,10) Sarmijento (7,25)

23.15: (3,20) Union Santa Fe (3,20) Lanus (2,20)

Utorak

01.30: (2.50) Rosario (3,15) Godoj Kruz (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi kiks: Boki ne prija sablasno prazna Bombonjera (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021

Drugi put ove godine u Liga kupu Argentine slavni klub samo do boda na svom stadionu. Ovaj put je odoleo novi član elite, Sarmijento Hunin – 1:1..Svi znamo za huk vatrenih navijača na Bombonjeri, ali toga nema već skoro godinu dana. Nema gledalaca zbog virusa korona, a slavni klub nije isti kada...

Nastavak na MozzartSport.com...

PUTEŠESTVIJE: Počeo sezonu na Marakani, igrao protiv Omonije, sada je u trećem klubu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021

Učestvovavaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope...Bivši vezista Crvene zvezde Dušan Jovančić se po odlasku iz Crvene zvezde nije najbolje snašao u Turskoj. On je letos posle utakmice sa Omonijom za 400 hiljada evra prešao u Rize, ali je odigrao samo četiri meča za taj klub i odlučio je da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.