Sabalenka: Trenutno ne podržavam Lukašenka

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 22:57

Sabalenka: Trenutno ne podržavam Lukašenka

Arina Sabalenka je pobedila Jelinu Svitolinu i plasirala se u polufinale Rolan Garosa.

Posle pobede od 6:4, 6:4, morala je da se opet suoči sa novinarima, pošto je nije bilo na dva prethodna obraćanja medijima.

Pitali su je zašto je čekala Svitolinu na mreži na kraju meča kada je znala da se ona neće rukovati sa njom.

"Ne znam. Bilo je je to instinktivno, tako uvek činim posle mečeva", objasnila je kratko.

Nastavili su da je pitaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na temu sporta i politike, kao to što se slikala sa Aleksandrom Lukašenkom. Pitali su zašto je ranije mogla da spaja sport i politiku, a sada joj to smeta.

"Igrali smo mnogo Fed kup mečeva u Belorusiji. Bio je na našim mečevima i slikao se sa nama. Tada se ništa loše nije dešavalo u Belorusiji, Ukrajini ili Rusiji. Rekla sam mnogo puta, ne podržavam rat. Ne želim da je moja zemlja u bilo kom konfliktu. Znate moje stanovište, moju poziciju. Imate moj odgovor, mnogo puta samga ponovila. Ne podržavam rat. I to da ne želim da sport bude u politici, jer sam samo teniserka sa 25 godina. Da sam politična, ne bih bila ovde. Ne želim da se bavim politikom, želim da budem samo teniserka", podvukla je Arina.

Rekla je šta je bio problem na prošloj konferenciji.

"Smetalo mi je to što sam osetila nepoštovanje. Kao da je novinar pokušavao da mi stavi reči u usta. Nisam se osećala lagodno. Tako sam se osećala".

I onda je usledilo pitanje, ako ne podržava rat, da li i dalje podržava Lukašenka.

"To je teško pitanje. Mislim, ne podržavam rat, što znači da ne podržavam sada Lukašenka".

Dodala je i da Svitolina nije zaslužila zvižduke publike, te da ima mnogo poštovanja za nju pošto se vratila na teren posle porođaja.

Takođe je rekla da nije mogla da spava zbog odluke da ne dođe na obraćanje medijima i da joj je zaista bilo žao zbog toga, te da poštuje što su ovog puta došli u velikom broju.

"Nadam se da me razumete, moja osećanja. Znate da vas sve poštujem i da sam uvek otvorena. Možete da pitate bilo šta i dobićete informacije. Ali taj poslednji pres pretvorio se u politički TV šou, a ja nisam stručnjak za politiku. Samo teniserka", poručila je Beloruskinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.