SVOJ NA SVOME - Nadalova serija bez kraja na Rolan Garosu! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Jun.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVOJ NA SVOME - Nadalova serija bez kraja na Rolan Garosu! (video)

Repriza prošlogodišnjeg finala Rolan Garosa ponovo pripala ''Kralju šljake''. Dominiku Timu za utehu ostaje jedan osvojeni set u današnjem meču.

Bez iznenađenja u finalu Rolan Garosa - Rafael Nadal je savladao Dominika Tima i osvojio svoju 12. titulu na ovom turniru, treću uzastopnu, po čemu mu niko u istoriji nije ni blizu.

Na kraju, 3:1 za Španca, po setovima 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, što mu je ukupno 18. Gren Slem trofej u karijeri!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Nadal je do finala stigao bez neke veće borbe. Sve mečeve je ubedljivo dobijao, jedini koji je uspeo da osvoji jedan set protiv njega bio je David Gofan u 1/16 finala, a čak ni Rodžer Federer u polufinalu nije imao ''ni gram'' šanse da fenomenalnom Špancu napravi neki ozbiljniji problem.

S druge strane, Tim se na putu do same završnice znatno više potrošio, posebno u dvodnevnom polufinalu protiv našeg Novaka Đokovića, kada je slavio posle pet setova.

Kako je igrao protiv Novaka, Austrijanac je nastavio i u prvih nekoliko gemova u prvom setu, bio je potpuno ravnopravan protiv Nadala, a u petom gemu je prvi stigao i do brejka za vođstvo od 3:2.

Međutim, Nadal odmah uzvraća, a čini se da je sedmi gem bio ključan za ishod ovog seta. Imao je Tim šanse da vrati izgubljenu prednost, bio je to maratonski gem, sa pregršt prelepih poena, ali je Nadal ipak uspeo da ga dobije, povede sa 4:3, posle čega mu je bilo mnogo lakše.

Španac dobija i naredna dva gema, za 6:3 u prvom setu i veliki korak ka konačnom trijumfu.

Nije ovo obeshrabrilo Tima koji je i u drugom setu bio odličan, sjajno je servirao i nije dozvoljavao rivalu da stekne prednost. I Nadal je bio u tom periodu veoma siguran u svojim servis gemovima, sve do poslednjeg, dvanaestog, kada Tim uspeva da napravi brejk i ujedno osvaja drugi set - 7:5.

Očekivali smo da se tek tada rasplamsa prava borba u ovom finalu, ali Tim ne uspeva da nastavi u istom ritmu, što Nadal surovo kažnjava i u trećem setu mu prepušta samo jedan gem.

Sličan razvoj događaja i u četvrtom setu, Nadal odmah stiče prednost, poveo je sa 3:0, pa 4:1, a onda je usledio još jedan brejk posle kojeg Tim više nije imao čemu da se nada u ovom meču.

-

(🎥@Eurosport_RU ) pic.twitter.com/X9IfSZPN3N

— doublefault28 (@doublefault28) June 9, 2019
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJ ŠLJAKE OSTAJE NA TRONU: Nadal preslišao Tima za 12. trofej Rolan Garosa (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Jun.2019

Španski teniser Rafael Nadal 12. put u karijeri je postao šampion Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u finalu Rolan Garosa savladao Austrijanca Dominika Tima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Nastavak na Kurir...

Rodžere, ljulja ti se presto! Kako sada izgleda lista Gren Slem šampiona i kako je Nole još više pobegao Rafi na novoj ATP listi?

Izvor: Sportske.net, 09.Jun.2019

Činilo se da će Federerov rekord ostati nedostižan, ali....Rafael Nadal je danas u velikom stilu osvojio svoj 12. trofej na Rolan Garosu, a ukupno 18. na Gren Slem turnirima...Uz pomenutih 12 u Parizu, Nadal u svojoj kolekciji ima i tri trofeja na US openu, dva na Vimbldonu i jedan na Australijan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.