STOTKA ZVEZDE U BARU: Mornar nemoćan protiv raspoloženog Smarta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 23:12

STOTKA ZVEZDE U BARU: Mornar nemoćan protiv raspoloženog Smarta!

Crveno-beli zadržali lidersku poziciju...

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mornaru iz Bara u meču 21. kola ABA lige, rezultatom 66:102 (23:21, 13:26, 14:31, 16:24).

ABA LIGA, 21. kolo

Dvorana: Topolica (Bar)

Sudije: Tomislav Hordov, Nermin Nikšić, Ernad Karović

MORNAR: Bulatović, Veders, Dan Martin, Luis, Luković, Bursać, Voler, Komnenović, Gavrilović, Vranješ, Mari, Radetić
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
CRVENA ZVEZDA: Smart, Lazarević, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Dos Santos

Brzoplete odluke, trčanje sa protivnikom bez preke potrebe i izostanak šuta sa distance. To su ukratko bili nedostaci ekipe Crvene zvezde na startu duela protiv Barana koji su imali bolju energiju, delovalo je čak i da su motivisaniji.

Zvezda se isprva oslonila na lake poene, pod obručem i kako šut nije služio, to je bio jedini način da pariraju rivalu. Rivalu koji možda jeste najlošiji tim u elitnoj regionalnoj košarci, ali  je večeras, bar u prvih 13-14 minuta potvrdio da forma u poslednjih nekoliko utakmica nije slučajna.

Prva trojka za Zvezdu došla je posle 12 minuta igre i sedam početnih promašaja. Bio je to momenat koji je okončao seriju 0:8 ekipe Janisa Sferopulosa.

Tu negde se i promenila energija, jer je lider ABA lige zahvaljujući Davidovcu i Nedoviću i Smartu došao do najveće razlike na duelu "+8". Nedugo zatim, ponovo kroz ofanzivan skok Dejana Davidovca, Zvezda odlazi i na dvocifrenu prednost. Nekako, sa "pola gasa".

Džavonte Smart iz kornera za triiiiiiiii 🤩

🏀 @MornarBar 2⃣9⃣ : 3⃣7⃣ @kkcrvenazvezda

⏱️ 4:37 Q2#kkcz #WeAreTheTeam pic.twitter.com/E3eRpHPft5

— KK Crvena zvezda Meridianbet (@kkcrvenazvezda) March 3, 2024

Odbrana Zvezde je radila odličan posao takođe, pa na krilima tog segmenta igre došle su realizacije na drugoj strani.

Mornar je pogodio sedam trojki iz 17 pokušaja u prvom poluvremenu, dok je Zvezda na 3/12.

Tobi ima devet poena u Zvezdi, Veders sedam u redovima Mornara.

Sa nekom boljom energijom je u drugo poluvreme ušla Crvena zvezda, odbrana Mornara je lako pucala i pokazali su da ni onih veoma dobrih prvih desetak minuta nije zavisilo direktno od njih, već od "moda“ u kojem se nalazio gost. Odličan protok lopte, borba za istu, trčanje... I Zvezda je brzo bila na "+20“.

Mora se istaći da je Dejan Davidovac igrao odličan meč. Uhvatio je nekoliko bitnih lopti, pogađao i spolja i iznutra, radio dobro i u defanzivnoj postavci, asistirao... Često je to, u zvezdaškim krugovima, vesnik proleća. Posebno nakon dobre role na Kupu Radivoja Koraća.

WHAT A PASS by @Ymateus02! 😮#ABALiga @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/qGaT3lrCD6

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) March 3, 2024

Priliku je iskoristio i Džavonte Smart. On je neko ko mora da pronađe formu u završnici sezone sada kada se već adaptirao na novu sredinu.

Sferopulos je u drugom poluvremenu dozirao minutažu većini, izuzev Jagu koji je igrao oko pola sata.

Zvezdu je predvodio Džavonte Smart sa 16 poena (1/8 za tri), Luka Mitrović je ubacio 14, a Dejan Davidovac verovatno najbolji na parketu sa 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Tej Voler je ubacio 14 u redovima Mornara.

ABA LIGA 21. kolo

Zadar - Split 77:61

Subota:

FMP - Borac 86:72

Nedelja:

Krka - Mega 91:106

Partizan - Cedevita 110:102

Mornar - Crvena zvezda 66:102

Ponedeljak:

Budućnost - Igokea (19)

Utorak:

Cibona - Studentski centar (19)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.