STANKOVIĆ ISKREN: Nisam spavao pre utakmice

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 00:07

STANKOVIĆ ISKREN: Nisam spavao pre utakmice

Zadovoljan novajlijama.

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, nije krio zadovoljstvo povodom pobede nad jermenskim Pjunikom (5:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

On je na konferenciji za štampu, posle meča protiv ekipe iz Jerevana istakao da nije spavao pre utakmice.

- Mnogo lepo veče, osećalo se u vazduhu, ta pozitivna energija. Nisam spavao veče pre utakmice. Nije crveno slobo, ali je crveno-belo kada igra Zvezda. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ostao sam pozutivno šokiran kada sam video skoro pun stadion. Avgust je, ljudi su na odmoru... Analizu ćemo ostaviti za drugi put, uvek može bolje, gore, ali nemam šta da zamerim. I oni su bili pod emocijom, pritiskom. Koliko god da ti papiur daje da si favorit, moraš da se oznojiš za svaku. Treba nam strpljenje, koliki god da si favorit - rekao je Stanković i dodao:

- Krenuli smo dobro, euforija, pa ugašeno. Trebalo nam je vremena da povežemo konce, ali sam ih razumeo. Može da se desi. Potom smo dali gol i uzeli utakmicu pod kontrolu. Nekoga pobediti 5:0 u trećem kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije lako.Odlika modernog fudbala je brzina, bez toga ne možete napred. Pojačanja koja smo doveli, Terzić i Mrkela, uradili su sjajan posao. Našli smo razvnotažu, Katai, Ivanić, Pešić i Rodić su uradili ozbiljan posao da bi desna strana mogla to uradi. Katai i Ivanić su i dalje bitni, za ovaj tim Zvezde. Kao da se teren nagnuo na jednu stranu, videli ste da se zatvaranje Pjunika orijentisalo na levu stranu.

Zvezda je ove godine počela od trećeg kola kvalifikacija, što je prednost jer je pre evropske premijere tim imao vremena da se uigra u domaćem prvenstvu,

- Da smo ove godine kretali od prvog kola, verovatno bismo posle Kupa išli da igramo prijateljske utakmice. Zaslužili smo da krenemo iz trećeg kola, sakupili smo bodove u Evropi. Sigurno da je prednost što smo imali četiri utakmice pre ove. Što se Bukarija tiče on je direktan, konkretan. Neko za to mora da radi, utakmica uvek izbaci nekog pojedinca. Čestitam mu, ali uvek treba težiti ka boljem..

Gol na utakmici postigao je mladi Stefan Mitrović.

"Insistirali smo na Mitroviću i hvala direktorima što su ga doveli. On je pozitivan momak, profesionalac, ne verujem da je na 50-60 odsto. Ima mnogo prostora da napreduje, igra 1-na-1, ovo je samo početak. Još ne vidim limite, radi u dva pravca. U napadu direktan i konkretan, a radi i u odbrani - zaključio je Stanković.

On je na kraju obraćanja čestitao 17. rođendan svom najmlađem sinu, Aleksandru.

Sponzor vesti Lige šampiona – sportska kladionica Meridian

Sve najnovije veti o FK Crvena zvezda pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.