SSS dodelio specijalne godišnje nagrade (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSS dodelio specijalne godišnje nagrade (FOTO)

Svečanost održana u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) za 2018. godinu. Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Domu Narodne skupštine u Beogradu.

- Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija - rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspešni funkcioner i sada počasni predsednik Crvene zvezde.

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

- Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna - poručila je ona.

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, BIVŠI generalni sektetar SSS. Specijalno priznanje SSS je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.

На Свечаној скупштини #sportskisavezsrbije специјално признање параолимпијској шампионки Борислави Перић-Ранковић, жени чија је снага духа за пример а резултати за поштовање, и легендaрном асу фудбала Драгану Џајићу! Част је бити у друштву великана спорта #Srbija! #omladinaisport pic.twitter.com/la44Tv6xwM

— Вања Удовичић (@VanjaUdovicic) December 8, 2018

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Ðoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.