SRBIJA DRASTIČNO OSLABLJENA NA STARTU: Kolaković NE MOŽE da računa na DVA igrača iz startne postave

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 10:09

SRBIJA DRASTIČNO OSLABLJENA NA STARTU: Kolaković NE MOŽE da računa na DVA igrača iz startne postave

Prvi rival je Švajcarska.

Odbojkaši Srbije u sredu od 21 igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu. Izabranici Igora Kolakovića će Peruđi odmeriti snage sa selekcijom Švajcarske, ali biće drastično oslabljeni, jer neće igrati dva najbolja primača - Marko Ivović i Uroš Kovačević.

Selektor Igor Kolaković je pred put u Italiju otkrio da su jiih dvojica imali problema sa povredama tokom pripremnog perioda.

Međutim, Ivovića je zadesio još jedan peh, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto zbog stomačnog virusa nije mogao ni da otputuje sa timom.

- Marko nije doputovao s nama jer je noć pre polaska dobio stomačni virus i u dosta iscrpljenom stanju je ostao u Beogradu. Videćemo u kojem je on stanju i koliko može u prvim utakmicama. Uroševa povreda nije teška, ali ne može da je se reši u kratkom roku. Nadamo se da će tokom šampionata moći da nam pomogne – ali to sigurno neće moći u Peruđi. U ovom trenurku na raspolaganju imamo dva primača – Perića i Kujundžića. Ono što su pokazali tokom prethodnog perioda je garancija da ćemo na toj poziciji ipak biti dobri - objasnio je Kolaković.

Uprkos svim problemima, Srbija slovi za velikog favorita u meču protiv Švajcarske.

- Ono što potenciramo je da uvažavamo sve protivnike jednako. Tako je i sa Švajcaracima. Ne znamo ih mnogo, nemamo iskustvo igranja protiv ove reprezentacije, ali na otvaranju šampionata rival koji zavređuje našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne događa svaki dan, svi su svesni toga. Iskusniji imaju drugačiji pristup od mlađih, koji se prvi put sreću sa velikom scenom i potrebna im je mala pomoć - dodao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije će igrati u grupi A na prvenstvu Evrope sa Švajcarskom, Belgijom i Italijom u Peruđi, a u Ankoni protiv Estonije i Nemačke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.