Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 18:10

SRBI NA ČIZMI: Ilić jedina svetla tačka

Đuričić se bar vratio na teren, Bleki najmanje loš u Fjorentini..

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Protekli vikend bio je jedan od najlošijih u Seriji A od kada su devedesetih godina naši fudbaleri postali sastavni i konstantni deo Kalča. Samo petorica naših igrača su se obreli na terenu u subotu i nedelju dok je prelaznu ocenu, od svih medija, dobio samo najmlađi, Ivan Ilić. Podsetimo, Segej Milinković Savić, Aleksandar Kolarov, Darko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lazović, Saša Lukić nisu igrali zbog Kovida-19.

IVAN ILIĆ se na opšte iznenanđenje našao u startnoj postavi Verone protiv Sasuola i pored toga što se kapiten Velozo vratio u igrački pogon. Izbor trenera Jurića je još jedan pokazatelj da se 19-ogodišnji Nišlija odlično uklopio u novu sredinu i da će ovo biti sezona njegovog vatrenog krštenja na jednoj od najprestižnijih fudbalskih pozornica. Uostalom, kako bi drugačije i moglo biti u gradu Šekspirove fantazije o rivalstvu familija Kapuleti i Monteki, Julijinog balkona i Arene.

Ilića nije nimalo impresionirala nova zvezda italijanskog fudbala Manuel Lokateli i naš tinejdžer je poprilično namučio tri godine starijeg vezuzstu nacionalne selekcije Roberta Mančinija. Stativa je sprečila Ivana da postigne i svoj prvi gol u Seriji A: sevnula je njegova levica sa ivice kaznenog. Na kraju, kada je izašao polovinom drugog poluvremena, ustupivši mesto iskusnom Velozu, Ivan je bio isceđen kao limun budući da je dao sve od sebe. Njegov učinak i trud na terenu nisu ostali nezapaženi i uknjižio je još jedan meč na kome je zaradio prelaznu ocenu. Uglavnom je dobio 6, ali je bilo i listova koji su mu dali 6,5.

FILIP ĐURIČIĆ se vratio na teren posle duže pauze na koju je bio primoran zbog pozitivnog testa na Kovid-19. Prinduno odsustvo se videlo u igri reprezentativca Srbije koji nije bio briljantan kao mečevima pre pauze za utakmice reprezentacija. Filip jednostavno nije, kako se to u žargonu kaže, ušao u meč. Na kraju se limitirao na obavljanje standardnih zadataka u konstrukciji igre Sasuola, ali bez svojih lucidnih i pravovremenih rešenja na koje su se navijači De Zerbijevog tima navikli. Đuričić je zamenjen u poslednjih 20-ak minuta meča i nije dobacio dalje od neprolazne petice ili 5,5 u izveštajima sa utakmice.

NIKOLA MILENKOVIĆ je, ako je to za utehu, bio među manje lošim igračima Fjorentine na startu druge avanture Čezara Prandelija na klupi Ljubičastih protiv Beneventa. Bleki nije imao propuste u igri koji bi mu se mogli pripisati. Ne snosi odgovornost za primljeni gol, štaviše on je u toj prilici pokušao da ispravi grešku svojih saigrača i zamalo nije uspeo. Jedina ozbiljnija zamerka koja mu se upućuje što nije bio malo aktivniji u ofanzivnom delu igri kada je prešao u ulogu desnog beka. U reportažama sa utakmice naš reprezentativac je bio na klackalici sudova italijanskih novinara: između neprelaznih 5,5 i zadovoljavajuće šestice.

DUŠAN VLAHOVIĆ nije propustio samo priliku da postigne izjednačujući gol pet minuta pre kraja meča na asistenciju Lirole, već i prvu šansu da se nametne kao centarfor starter Fjorentine. Atraktivan pokušaj Vlahovića da tzv. štiklom matira golmana Beneventa Montipoa bio je koliko lep toliko i neefikasan. Tako je ostao samo žal za još jednom neiskorišćenom šansom i odsustvom jezička fortune. Međutim, čak i da je postigao gol to ne bi promenilo sud o nastupu Vlahovića koji i juče nije uspeo da pretoči svoju želju i kvantitet u kvalitet i efikasnost pred protivničkim golmanom. Srpski centarfor je uglavnom ocenjen sa peticom, a pojedini mediji su želeli da istaknu njegovu neubedljivu predstavu dajući mu ocenu 4,5.

MILOŠ VULIĆ nije ponovio odličnu igru, koju smo videli u Torinu, protiv Lacija. Težak i mokar teren koji je u pojedinim delovima bio bukvalno močvara nisu išli na ruku bivšem igraču Crvene Zvezde. Vulić se borio i trudio sve vreme dok je bio na terenu, imao je i par ozbiljnih inicijativa, međutim kada se sve sabere izgubio je “na poene” borbu se direktnim takmacima na drugoj strani Markom Parolom u prvom poluvremenu i Akpom Akproom u drugih 45 minuta. Na kraju srpski fudbaler je bio među retkim igračima Krotonea koji su zaradili prelaznu ocenu, barem od nekih medija.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.