ŠPANCI NI BLIZU SENZACIJE: Ameri rutinski do polufinala

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 08:50

ŠPANCI NI BLIZU SENZACIJE: Ameri rutinski do polufinala

Blistali Riki Rubio i Kevin Durent.

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Dražava igraće u polufinalu Olimpijskih igrara nakon što su pobedili Španiju 95:81 (19:21, 24:22, 26:20, 26:18 ).

Amerikanci su bolje počeli utakmicu, ali su se Španci brzo konsolidovali i preko sjajnog Riki Rubija preuzeli vođstvo. Imala je Crvena furija i 11 poena prednosti u prvom delu igre, ali su izabranici Grega Popoviča već do poluvremena uspeli da izjednače 43:43.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U nastavku meča sve je rešeno briljantnom simultankom Kevina Durenta koji je ubacio 11 poena u seriji 20-6 za vođstvo SAD 65:49 u 26. minutu. Uspeli su Španci da smanje na 69:63, ali to je bilo sve što su uspeli da urade.

Riki Rubio je odigrao simultanku sa 38 poena, a pratio ga je Serhio Rodrigez sa 16. Kod Amerikanaca Kevin Durent je ubacio 29 poena, Džejson Tejtum 12, Zek Levin je dodao 10, a Demijan Lilard 11 poena.

Amerikanci će u polufinalu igrati sa pobednikom četvrtfinalnog duela Australija - Argentina.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda mis sporta Hrvatske, Borna Mohač

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.