ŠPANAC PISAO O NOVAKU: Đoković, neshvaćeni idol

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 17:23

ŠPANAC PISAO O NOVAKU: "Đoković, neshvaćeni idol"

"Njegovi rekordi se ne dovode u pitanje, već ima 18 Gren slem titula, pet Završnih mastersa, 36 trofeja sa turnira serije 1000… I kao da sve to nije dovoljno, za nekoliko dana oboriće rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste."

Zbog svega što je postigao u karijeri i onoga što čini za društvo, Novak Đoković je zaslužio da bude idol masama, smatra španski stručnjak Aleks Koreča.

Juve sebi više ne sme da dozvoli nikakav kiks, ako hoće da stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Inter, pobeda u večerašnjem meču (20.45) spada u obavezu, kvota na dvojku je 1,65, tip 3+ nešto viši – 1,65. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Verona – Juventus.

Koreča je u kolumni pod naslovom "Đoković, neshvaćeni idol" pisao o uspesima srpskog tenisera i odnosu koji navijači imaju prema njemu.

- Novak Đoković, najbolji teniser sveta, legenda je sporta sa reketom i sporta generalno. Njegovi rekordi se ne dovode u pitanje, već ima 18 Gren slem titula, pet Završnih mastersa, 36 trofeja sa turnira serije 1000… I kao da sve to nije dovoljno, za nekoliko dana oboriće rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste. Uz to ima i fondaciju koja nosi njegovo ime, a kojoj je cilj da unaprdi život mladih, naročito u Srbiji - počeo je Koreča.

- Dugo je bio predsednik Saveta igrača ATP, konstantno se trudi da brani prava tenisera, čak je organizovao humanitarnu egzibiciju prošle godine, želeći da pomogne onima koji su najviše pogođeni pandemijom u Srbiji, iako na kraju nije sve ispalo kako je zamislio.

Nekadašnji drugi teniser sveta smatra da je zbog svega toga Novak zaslužio više poštovanja.

- Kada se pogleda sve što je uradio tokom karijere i sve što čini za društvo, trebalo da bude idol masama. On to i jeste, ali manje nego što zaslužuje. Njegov stav i reakcije na terenu su ga učinile metom navijača Nadala i Federera, ili prosto ljubitelja tenisa. Istina je da je u mnogim situacijama bilo teško objasniti njegove povrede i razumeti kako nastavlja da se takmiči kao da se ništa nije dogodilo, ali, po mom mišljenju, anksioznost i patnja, izazvane njegovim perfekcionizmom i željom da bude najbolji u istoriji, učinila je da Novak oseća veću bol u tim momentima.

Španac se osvrnuo i na nedavni uspeh Srbina, koji je deveti put osvojio Australijan open.

- Novak je osvojio devetu titulu na Australijan openu, a igrao je devet finala. To je ludo. Nadal i Federer imaju 20 Gren slem titula, Novak ima 18. Njih trojica i dalje dominiraju na najvećim događajima, pogotovo Rafa i Novak - zaključio je Koreča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.