SP: Srpkinje posle maratona izgubile od Peruanki

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Avg.2013, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srpkinje posle maratona izgubile od Peruanki

Srbija – Peru 2:3 (25:16, 22:25, 20:25, 25:21, 8:15)
Dvorana: Čatčai” u Nakonračašimi. Gledalaca: 700. Sudije: M. Del Karmen (Meksiko), Đ. Heun Kim (Koreja). Trajanje meča: 126 minuta.
SRBIJA: Lozo 18, Vignjević 6, Aleksić 8, Milenković 16, Vučićević 5, Bošković 22, Dimić (libero), Brđović, Vojnić Purčar 1, Jejić. Nisu igrale: Novaković, Marinković. Trener: Marijana Boričić.
PERU: Del Valje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 4, Almeida 6, Frijas 17, Urutija 6, Leiva 19, Valijente 13, Delgado (libero), Palma, Regalado, Kuba. Nisu igrale: Viljakorta (libero 2), Brisenjo. Trener: Natalija Malaga.
(FOTO: FIVB)
Na svom prvom velikom planetarnom takmičenju, kadetkinje Srbije, generacija ‘96, moraće da se zadovolji igranjem za plasman od 5. do 8. mesta.
Šteta, jer su „Boškovićeva i drugarice” bile tako blizu plasmana u polufinalu na SP u Tajlandu, ali se u poslednjem meču četvrtfinala, isprečila sjajna ekipa Perua, koja je imala i više sreće da posle dramatičnih pet setova dođe do pobede.
Srbija je sjajno otvorila duel i dobrim napadačkim akcijama i servisima stigla do ubedljivih prvog seta 25:16..
Nažalost, Srpkinje nisu nastavile u istom ritmu. Nažalost, i na dobar prijem, na ovom meču „bele” nisu izdržale psihološki pritisak i poklonile su protivnicama izjednačenje – 22:25.
Razigrale su se Peruanke u trećem periodu, uspostavivši dominaciju servisom i blokom. Popustio je prijem Srbije, menjala je Marijana Boričić, ali nikako nije pronalazila dobitnu postavu.
Početak četvrtog seta nije obećavao ništa dobro, ali je usledila sjajna reakcija borbenih Srpkinja, koje su iskazale jak timski duh u tim trenucima i na kraju odvele ovaj meč u peti set.
U odlučujući, peti set, Peruanke su ušle silovito. Zahvaljujući sjajnoj Lejvi povele su 8:3 i već tada otvorile vrata polufinala.
Srbija se nije predavala, jača i od jedne sudijske nepravde, prišla je na dva poena zaostatka (9:7), ali to je bilo sve. Usledile su tri vezane greške, dobri servisi Peruanki, koje su počele slavlje, kada je na semaforu zasijalo 13:7.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.