SP: Poraz Orlića na kraju, Srbija deseta

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jul.2013, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Poraz Orlića na kraju, Srbija deseta

Srbija – Slovenija 30:33 (12:15)
Sarajevo – Dvorana: Mirza Delibašić. Gledalaca: 300. Sudije: Gonsales i Prijeto (Urugvaj). Sedmerci: Srbija 2 (2), Slovenija 5 (4). Isključenja: Srbija 4, Slovenija 2 minuta.
SRBIJA: Tomić (1 odbrana), Orbović, Perović, Đekić 2, Vučićević 1, S. Ilić 4, Radovanović, Radivojević 8 (1), Arsenić (10 odbrana), V. Ilić 3, Matičić 2, Brajović 2, Todorović 1, Pešić 2, Damnjanović, Marsenić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 5.
SLOVENIJA: Žabić 1, Cehte 4, Blagotinšek 3, Mačkovšek 6 (1), Lavrić, Šoštarič 11 (2), Gorela, Hrastnik, Fidel 3, Špende 2, Baznik (3 odbrane), Kodrin 3, Zaponšek (9 odbrana), Gorenjak, Sendelbah, Bradesko.
Igrač utakmice: Mario Šoštarič (Slovenija)
Semafor: 2:3 (3), 6:8 (14), 11:15 (29), 17:15 (35), 18:19 (39), 25:25 (49), 26:29 (53), 29:33 (59)
„Orlići“ juniorski staž završavaju kao deseti na svetu, pošto su u borbi za deveto mesto poraženi od vršnjaka iz Slovenije.
Na svetski šampionat u BiH su stigli zahvaljujući odustajanju predstavnika Okeanije, iako u kvalifikacijama  nisu uspeli da se izbore za vizu.
Na samom prvenstvu, zahvaljujući fantastičnoj podršci u Banjaluci zauzeli drugo mesto u grupi, savladavši polufinaliste Francuze, Rusiju, Angolu i remiziravši sa Danskom, a porazio ih je jedino Tunis.
Blagodareći tome dobili su možda i najlakšeg rivala od svih ponuđenih iz grupe u Ljubuškom,  Holandiju, ali nisu imali snage pred praznim tribinama i da je savladaju, ophrvani sopstvenim greškama.
Na kraju su ipak dobili priliku da se bore za deveto mesto, ali su poklekli pred isto tako u osmini finala šokiranim Slovencima (poraženi od Brazila).
Teško je bilo naći motiv već emotivno ispražnjenim obema ekipama, ali su se izabranici Slavka Iveziča bolje snašli, pre svega zahvaljujući preciznim Mačkovšeku i Šoštariču.
Orlići već na izmaku snaga, dva ponajbolja igrača Pešić i Orbović više nisu i u devetoj utakmici u 13 dana nisu bili kao u pređašnjim utakmicama, Radivojeviću je takođe popuštala koncentracija, ali je ipak bio najraspoloženiji strelac.
Slovenci su uglavnom imali prednost, izuzev početkom drugog poluvremena kada su Radivojević i društvo od 11:15, stigli do 17:15 za nepunih pet minuta, ali za više nisu imali snage.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.