SP 2006: Kina eliminisana i pored 7:0!

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP 2006: Kina eliminisana i pored 7:0!



I pored pobede u poslednjem kolu četvrte azijske kvalifikacione grupe za odlazak na SP 2006 nad selekcijom Hongkonga, 7:0, reprezentacija Kine neće igrati u polufinalnoj grupi.

Pred utakmice poslednjeg kola Kuvajt i Kina imali su isti broj bodova, u međusobnim duelima bili su izjednačeni (1:0, 0:1), ali su Kuvajćani imali bolju gol razliku (Kuvajt 9:1, Kina 7:1). U većini izjava pred utakmicu Kina - Hong Kong dominirao je stav da Kina mora da prođe', odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pitanje ishoda ne postavlja, u skladu sa takvim stavom u bratskom' duelu Kinezi su došli do 7:0, ali je i Kuvajt savladao selekciju Malezije sa 6:1 i zadržao prvo mesto u grupi.

Do polufinala su stigle i selekcije Južne Koreje (pobedom nad Maldivima, 2:0) i Irana, kao i, pre poslednjeg kola, sigurni Japan, Uzbekistan, Severna Koreja, Bahrein i Saudijska Arabija.

Osam reprezentacija igraće sledećeg proleća u dve grupe, po dve ekipe iz svake grupe će u Nemačku 2006, a pobednik baraža trećeplasiranih razigravaće sa predstavnikom Južna Amerike za još jedno mesto na Prvenstvu sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.