ŠOK U NEMAČKOJ: Slovenija pobedila evropskog i svetskog šampiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 20:57

ŠOK U NEMAČKOJ: Slovenija pobedila evropskog i svetskog šampiona!

Izvisili Portugalci.

Rukometaši Slovenije priredili su veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Savladali su Dansku, aktuelnog evropskog i svetskog šampiona, rezultatom 28:25 u meču poslednjeg kola grupe 2. Na taj način su završili ovu fazu kao treći i igraće meč za peto mesto.

Danska je prvi put poražena još od oktobra 2022, kada je izgubila u okviru EHF kupa od Švedske. Ipak, ovaj poraz im neće toliko teško pasti pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ranije obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u polufinale.

Najzaslužniji za pobedu Slovenije bio je Horzen, koji je postigao šest golova, dok su kod Danske identičan učinak imali Jorgensen i Kirkeloke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.