ŠOK: Savez im nije dao LICENCU, ništa od ABA lige (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 12:10

ŠOK: Savez im nije dao LICENCU, ništa od ABA lige (FOTO)

Imau pravo žalbe.

Košarkaški klub Primorska ostao je bez takmičarske licence koju im nije dodelio Košarkaški savez Slovenije. Na jučerašnjoj Sednici tamošnjeg Saveza odlučeno je da od 46 pristiglih zahteva za licenciranje, ne budu odobrena dva – Primorskoj i Radenska Kreativu iz Murske Sobote (još prikupljaju dokumentaciju).

Razlog za odbijanje takmičarske licence Primorskoj jeste to što nisu ispunili sve finansijske kriterijume. Ekipa iz Kopra ima priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uloži žalbu u određenom roku u suprotnom se sele u četvrti rang slovenačkog takmičenja.

To će, takođe, značiti da će izgubiti i licencu za ABA ligu, uprkos uverenjima sportskog direktora kluba Gorana Jagodnika da će Primorska naredne sezone sigurno nastupati u regionalnom takmičenju.

Njihovo mesto bi trebalo da zauzme MZT iz Skoplja, pa to znači da ABA liga mora da dodeli četiri pozivnice za ABA 2 ligu. Tu je profitirala srpska košarka, s obzirom na to da se među četiri ekipe nalaze Novi Pazar i Mladost iz Zemuna, te će se tamo pridružiti Zlatiboru i Slobodi iz Užica.

Druge dve ekipe koje su dobile specijalan poziv za učešće u ABA 2 ligi jesu crnogorski Podgorica i Studentski centar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.