SO: Nole zakazao okršaj sa Jankom

Izvor: B92, 29.Apr.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Nole zakazao okršaj sa Jankom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Srbija opena gde će mu rival biti Janko Tipsarević.

Prvi favorit turnira na Dorćolu je posle skoro sat i po igre sa 6:3, 6:2 savladao Slovenca Blaža Kavčiča, u njihovom prvom duelu još dula u konkurenciji do 14 godina.

Tipsarević je ranije u toku dana sa 6:3, 3:6, 6:4 eliminisao Indijca Somedeva Davermana, a u drugom polufinalu igraće Španac Felisijano Lopes i Italijan Filipo Volandri. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prvi gem Đoković je osvojio posle tri greške slovenačkog tenisera nakon dobrih serija drugog tenisera planete. Vetar je donekle uticao na igru da tenisera na startu meča. Ali Blaž, koji je Novakov vršnjak, se nije uplašio rivala pa je odmah izjednačio na 1:1.

Ni u trećem gemu nije bilo brejk lopti, iako je Slovenac pokazao da se neće lako predati, ali je u četvrtom popustio pošto je napravio dve duple servis greške i tako praktično poklonio drugom igraču sveta brejk. Đoković je u sledećem gemu bez većih problema potvrdio brejk i tako poveo sa 4:1.

Potom su oba tenisera osvojila po gem, pa je Kavčič servirao za opstanak u setu. Uspeo je Slovenac da smanji na 5:3, ali je Đoković lako stigao do dve set lopte, posle duge razmene udaraca iskoristio drugu i nakon nešto više od pola sata igre poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set gemom je otvorio Kavčič koji je na brzinu zamalo stigao i do brejk šanse. Imamo je Kavčič 30:0 na Novakov servis, ali je srpski teniser popravio servis i posle nešto veće borbe uspeo da izjednači.

Ovaj nešto lošiji start seta probudio je Đokovića koji je agresivnom igrom stekao dve brejk šanse i iskoristivši prvu stekao prednost u drugom setu sa 2:1, a posle manje od deset minuta bilo je 4:1.

Tokom sledećeg gema počela je da pada blaga kiša, a na brejk loptu Kavčiča Đoković je protestovao kod galvnog sudije pošto nije želeo da rizikuje povredu usled klizavih linija. Pošto su obrisane, meč je nastavljen, a pauza nije omela Slovenca koji je odmah iskoristio šansu i vratio se u set.

Međutim, Đoković je odmah uzvratio, a potom sigurnom igrom na svoj servis slavio sa 6:2 i plasirao se u polufinale gde će igrati sa drugim srpskim predstavnikom Jankom Tipsarevićem.

Đoković: "Biće neizvesno, ali pobediću Janka"

Drugi igrač sveta zabeležio je potom 26. pobedu u sezoni.

"Najvažnije je da ćemo imati srpskog predstavnika u finalu. Nisam do sada razmišljao o Janku, jer sam se koncentrisao na meč sa Blažom. Biće neizvesno, ali pobediću", rekao je Đoković odmah posle meča.

Taj 24-godišnji Beogradjanin rekao je da je odavno navikao na pritisak, ali da mu je poseban osećaj da igra u svom gradu.

"Pritisak je sastavni deo profesionalnog sporta, ali se posle godina takmičenja stekne iskustvo i o tome se ne razmišlja. Ali, poseban je osećaj igrati na domaćem terenu", kazao je Đoković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.