SLOVENIJA: Slavlje Gorenja, remi Cimosa i Celja

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Sep.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVENIJA: Slavlje Gorenja, remi Cimosa i Celja

Dva derbija viđena su u drugom kolu prvenstva Slovenije.
U prvom snage su odmerili Cimos i Celje pred 2000 navijača i dvorani Bonifika. Domaćin je vodio tokom većeg dela utakmice, ali je na kraju morao da se „vadi“ za bod. To im je i uspelo preko Bundala.
Nikola Manojlović bio je sjajan sa sedam golova na debiju u dresu Cimosa. Najefikasniji kod domaćina bio Brumen sa devet. U timu Vladana Matića Zvižej je dao devet golova, dobar je bio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << naš Alem Toskić sa pet.
Odličan meč odigrali su i Gorenje i Maribor. Na kraju slavlje šampiona, ali uz dosta muke. Naš golman Ivan Gajić bio je solidan, velike muke njemu i saigračima zadavao je Renato Vugrinec (10).
Srećom po domaće navijače odbrana Gorenja je na kraju uspela da nađe rešenje za iskusnog asa pa je ekipa iz Velenja osvojila dva boda.
Učinak Srba – Gorenje: Ivan Gajić (8 odbrana). Izola: Nikola Kojić 2. Cimos: Nikola Manojlović 7. Celje: Dejan Perić -, Alem Toskić 5, Nemanja Zelenović 1.
Rezultati drugog kola: Gorenje – Maribor 36:31, Krško Ribnica 33:33, Krka – Izola 24:23, Trimo – SVIŠ Grosuplje 34:29, Sevnica – Ormož 24:23, Cimos – Celje 30:30.
Plasman: Gorenje 4, Ribnica i Celje po 3, Maribor, izola, Trimo, Sevnica i Krka po 5, Krško (-1) 1, Cimos 1, Ormož i SVIŠ Grosuplje bez bodova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.