SL u odbojci: Rusija izbacila Srbiju u polufinalu

Izvor: Politika, 25.Jul.2010, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL u odbojci: Rusija izbacila Srbiju u polufinalu

Rusija – Srbija 3:0 (26:24, 25:15, 25:20). – Naša reprezentacija igrala sinoć za treće mesto protiv Kubanaca, a u finalu Rusi i Brazilci

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

Kordoba, 25. jula – Rusija je u finalu Svetske lige za odbojkaše u Kordobi (Argentina), pošto je s 3:0 (26:24, 25:15, 25:20) pobedila u polufinalu Srbiju. Naša reprezentacija se sinoć borila za bronzanu medalju protiv Kube, koja je izgubila od Brazila u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s 3:1 (21:25, 25:19, 25:21, 25:20).

Nije hrabra četa Igora Kolakovića imala snage da se suprotstavi izvanrednoj Rusiji, koja je odigrala jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina Igrali su naši sasvim dobro, prilično motivisano, ali zaista nisu mogli više.

Ispostavilo se da je prvi set bio preloman, iako su gotovo čitav tok uvodnog perioda kontrolisali Rusi. Držala je Srbija startnu prednost (9:7), ali je tada ekipa Danijelea Banjolija polako hvatala ritam. Sjajno su „baćuške” počele da serviraju, na to se nadovezao izvanredan blok i fantastična igra dijagonale Grankin – Mihajlov. Brzo su Rusi došli do preokreta (16:12) i činilo se da će bez većih problema dobiti prvi set.

Imali su prednost i u završnici (21:18), ali se Srbija nije predavala. Sjajna kontra Janića (ušao umesto Kovačevića) i greška Poltavskog doneli su izjednačenje (21:21), a potom se ušlo u igru poen za poen. Rusija je došla do prve set lopte (24:23), a nešto kasnije je iskoristila drugu, uz sjajan blok Volkova, čak osmi Rusije u ovom setu – 26:24.

U drugom periodu na terenu kao da je postojala samo jedna ekipa. Ni tada nije nedostajalo želje Srbima, ali jednostavno imali su za rivala trenutno možda i najbolju svetsku selekciju. Već na startu Rusija je povela (3:0), a Kolaković je tajm-autom pokušao da pokrene svoje izabranike.

Nije ni to pomoglo, razlika u korist protivnika je konstantno rasla, sve do 21:11. U međuvremenu Kolaković je u igru uveo momke sa klupe: Mitića, Dokića, Terzića i Petrovića, ali za preokret je bilo kasno – 25:15.

I treći set je imao sličan početak prethodnom. Opet je Rusija brzo došla do prednosti (6:2), ali se Srbi nisu predavali. Posle servisa Starovića Srbija je prišla na poen zaostatka (8:7), ali je Mihajlov u tim trenucima bio nezaustavljiv. Nastavio je ruski korektor, bez dileme igrač utakmice, sa sjajnim napadima, pa je njegova ekipa brzo vratila razliku (14:9).

Uspela je Srbija u nekoliko navrata da zapreti i da priđe na dva poena minusa (15:13, pa 20:18), ali Rusi ni jednog trenutka nisu popuštali, pa će potpuno zasluženo igrati u finalu, šesti put u istoriji. Ovu podmlađenu reprezentaciju Srbije borba za bronzanu medalju je veliki uspeh.

Selektor Igor Kolaković je ovako ocenio meč:

– U prvom setu smo imali naznaku neke igre, ali smo je izgubili posle toga. Rusi su sjajno servirali i blokirali i to nas je onako dotuklo. Nismo pronašli novu energiju da se borimo sa tom vrstom snage koju su nam protivnici pokazali. U nastavku, sve je bilo samo stvar rutine sa njihove strane. Rusi su vrlo dobro igrali, a mi smo im pomogli, jer nismo bili spremni za borbu do kraja. Mislim da je rezultat adekvatan onome što smo prikazali i mi, i protivnik.

Vlado Petković je o utakmici rekao sledeće:

– Izgledalo je kao da smo se zadovoljili polufinalom. Ipak, mislim da je od neprocenjive vrednosti što smo igrali protiv Rusije. Bili su dosta dominantniji u servisu i bloku, tako da mi ništa nismo mogli da uradimo.

Marko Podraščanin je kazao:

– Zanimljivo je da u poslednje vreme ili gubimo od Rusa ili ih dobijamo s 3:0. Mislim da je prvi set odlučio. Mogu slobodno da kažem da smo se dobro držali možda ga čak i imali, međutim, Rusi su pre svega dobro servirali, ne samo u tom setu, već u celoj utakmici.

Dvorana: Orfeo Superdom. Gledalaca: 4.000. Sudije: Sokulu (Turska) i Simone Santi (Italija).

RUSIJA: Htej 8, Grankin 2, Birjukov 5, Muserski 11, Volkov 12, Mihajlov 21, (Komarov), Poltavski, Kazakov, Makarov, Krasikov 1, Janutov. Selektor: Banjoli.

SRBIJA: N. Kovačević 2, Petković 1, Stanković 6, Nikić 8, Starović 9, Podraščanin 5, (Rosić), Janić 6, Mitić 1, Dokić 1, Petrović, Terzić. Selektor: Kolaković.

Igor Jagličić

objavljeno: 25/07/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SL: Rusi prejaki za odbojkaše Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2010

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Rusije rezultatom 3:0 (26:24, 25:15, 25:20) u polufinalu završnog turnira Svetske lige u argentinskoj Kordobi...Podmlađena ekipa Igora Kolakovića ipak nije uspela da se suprotstavi superiornom timu Rusije koji je bio bolji u svim elementima igre, posebno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbija protiv Kube za bronzanu medalju

Izvor: GoSerbia.com, 25.Jul.2010

Reprezentacija Brazila savladala je Kubu 3:1, po setovima 21:25, 25:19, 25:21, 25:20 u drugom polufinalu Setske lige.

Nastavak na GoSerbia.com...

Stanković: Zaslužena pobeda Rusije

Izvor: Beta, 25.Jul.2010

BEOGRAD, 25. jula 2010. (Beta) - Odbojkaški reprezentativci Srbije ocenili su da je selekcija Rusija zasluženo ušla u finale završnog turnira Svetske lige i dodali da će dati sve od sebe da u meču za treće mesto osvoje medalju...Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć u polufinalu završnog turnira Svetske...

Nastavak na Beta...

Svetska liga: Brazilci u finalu

Izvor: TV Arena Sport, 25.Jul.2010

Aktuelni šampion Svetske lige reprezentacija Brazila, plasirala se u finale završnog turnira ovog takmičenja, nakon pobede nad selekcijom Kube rezultatom 3:1 (21:25, 25:19, 25:21, 25:20),

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.