SL: Bez kazni za skidanje sakoa

Izvor: B92, 01.Apr.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Bez kazni za skidanje sakoa

Direktor Superlige Srbije Leon Deleon rekao je da ove sezone treneri neće biti kažnjavani za skidanje sakoa, ali da moraju da budu pristojno obučeni.

Prošle sezone je odlukom tadašnjeg direktora lige svako skidanje sakoa bilo novčano sankcionisano, a u tome je prednjačio trener Partizana Duško Vujošević.

Od trenera se očekuje da bude pristojno obučen, zapravo da nosi sako pre meča i na konferenciji za novinare. Tokom utakmice, u zavisnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperature i rashladnih uređaja u dvorani, neće postojati zabrana da se sako skine. Mislim da je to razumno i elastično tumačenje propisa“, rekao je Deleon.

Partizan je prošle sezone osvojio titulu, ali je obeležio i Superligu po kaznama, koje su na kraju dovele do sume od oko dva miliona dinara.

Dogovorili smo se o dinamici namirenja preostalog duga do početka ovosezonskog plej-ofa, kao što smo činili u slučajevima nekih drugih klubova u delikatnijoj finansijskoj situaciji“, istakao je Deleon i pojasnio da li su ’crno-belima’ oproštene kazne zbog trenerovog skidanja sakoa, „Ne, ali je njihov udeo oko sedam odsto, što je, priznaćete, zanemarljivo“.

Deleon je takođe pojasnio da bi helanke koje nose igrači trebalo da budu u boji dresa ili eventualno crne ili bele, a one u drugim bojama neće prolaziti.

Nije to nikakvo treniranje strogoće, samo želja da ekipe lepo izgledaju i šalju dobru sliku o srpskoj košarci. Nećemo valjda da sa zelenim tufnama pravimo cirkus“, jasan je Deleon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Superliga bez sakoa

Izvor: TV Arena Sport, 01.Apr.2015

Direktor košarkaške Superlige Srbije Leon Deleon rekao je da ove sezone neće biti kazni za skidanje sakoa na utakmicama, ali da će svi na klupi morati da budu propisno i pristojno obučeni...„Od trenera se očekuje da bude pristojno obučen, zapravo da nosi sako pre meča i na konferenciji za novinare....

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.