SKIJANJE: Otkazan poslednji spust, Svindalu titula

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2013, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKIJANJE: Otkazan poslednji spust, Svindalu titula

Organizatori poslednjeg ovogodišnjeg spusta za Svetski kup u švajcarskom Lencerhajdu otkazali su trku zbog magle, tako da je Norvežanin Aksel Lund Svindal i zvanično osvojio mali kristalni globus.
(FOTO: AP)
Norveški skijaš je zadržao prednost od 58 bodova nad prošlogodišnjim šampionom u ovoj disciplini Klausom Krolom iz Austrije.
Svindalu je ovo druga titula ove sezone, posle malog kristalnog globusa u superveleslalomu.
Magla je danas potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prekrila delove staze u Lencerhajdeu, a gledaoci nisu mogli da vide liniju cilja.
Organizatori su istakli da se nadaju da će kasnije danas ženska trka biti održana.
Otkazana trka u muškom spustu sprečila je Svindala da osvoji bodove kojima bi se približio vodećem u generalnom plasmanu Austrijancu Marselu Hiršeru.
Hiršer vodi ispred Svindala sa 149 bodova prednosti, a ostalo je da se održe još tri trke predstojećeg vikenda.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKIJANJE: Lindzi Von slavi trijumf u spustu

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2013

Zbog magle je otkazana poslednja trku u spustu, u Lencerhajdu, i u ženskoj konkurenciji.. (FOTO: AP). Pobednica je Lindzi Von sa bodom prednosti (340) u odnosu na Slovenku Tinu Maze (339) i ovo će joj biti ukupno 17 kristalni globus.. Kuriozitet je da je Von od SP u Šladmingu bila na rehabilitaciji...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Spust otkazan, Svindalu Globus

Izvor: B92, 13.Mar.2013

Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je mali Kristalni globus u spustu, pošto je poslednja trka sezone u toj disciplini otkazana zbog loših vremenskih uslova...Muškim spustom trebalo je da počne veliko finale Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu, ali je magla onemogućila održavanje te trke...Start...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.