SKI SKOKOVI: Stoh osvojio Svetski kup

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Mar.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKI SKOKOVI: Stoh osvojio Svetski kup

Poljski skijaški skakač Kamil Stoh osvojio je Svetski kup, pošto je zauzeo četvrto mesto na Planici, što mu je bilo dovoljno da osigura pobedu u generalnom plasmanu.
(FOTO: AP)
Pobednik takmičenja bio je Nemac Zeverin Frojnd, dok se na drugom mestu našao Norvežanin Anders Bardal, a treći je bio Slovenac Peter Prevc.
Frojnd je posle prve serije zauzimao peto mesto sa 2,2 boda zaostatka za Bardalom, koji je bio lider. Nemac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je u drugoj seriji skočio je 137,5 metara i osvojio ukupno 289,1 bod, a Bardal je zaostao 0,3 boda, pošto je skočio 134,5 metara.
Ovaj rezultat najmanje je odgovarao Prevcu, pošto ga je na drugom mestu u generalnom plasmanu pretekao upravo Frojnd.
Prevc je posle prvog skoka bio na četvrtom mestu, dok je u drugoj seriji skočio 133,5 metara i osvojio 287,3 boda.
Poljski takmičar ostvario je skokove od 131,5 i 134 metara, te osvojio 283,9 bodova.
Stoh je ove sezone osvojio i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sočiju.
U generalnom plasmanu Stoh ima 1370 bodova, Frojnd je drugi sa 1223 boda, dok je Prevc treći sa 1212.
Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se u subotu, kada će se od 11.00 skakači nadmetati u timskim skokovima, dok je u nedelju poslednje takmičenje u sezoni.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Frojnd pobedio na Planici, Štoh osvojio Svetski kup

Izvor: Press, 21.Mar.2014

Frojnd je u obe serije pretposlednjeg takmičenja Svetskog kupa skočio 137,5 metara osvojivši 289,1 bodova. Nemački skakač potvrdio je odličnu formu pred kraj sezone i trećeplasirani je u generalnom plasmanu.. Drugo mesto zauzeo je vodeći posle prve serije, Norvežanin Anders Bardal, sa 288,8...

Nastavak na Press...

Kamel Stoh osvojio Svetski kup

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2014, 11:41

Poljski skijaški skakač Kamil Stoh osvojio je Svetski kup, pošto je zauzeo četvrto mesto na Planici, što mu je bilo dovoljno da osigura pobedu u generalnom plasmanu. ..Kamel Stoh  ..Pobednik takmičenja bio je Nemac Zeverin Frojnd, dok se na drugom mestu našao Norvežanin Anders Bardal, a treći...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.