Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKI SKOKOVI: Peter Prevc ubedljiv u Vikersundu

Drugog takmičarskog dana u Vikersundu ponovo su najviše razloga za radost imali reprezentativci Slovenije.

Peter Prevc nadmoćno je trijumfovao u ski letovima koji se boduju u okviru Svetskog kupa.
Za razliku od jučerašnjih idealnih uslova danas je takmičarima odmagao nepopularni vetar sa leđa. Organizatori su u više navrata produžavali zaletište kako bi nadmetanje postalo atraktivnije.
U prvoj seriji veliki broj učesnika ostvario je skromne daljine, dok na >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << red nije stiglo 10 najboljih. Frojnd je dobrim letom od 230 metara najavio prva veća uzbuđenja.
Forfang ga je pretekao zbog koeficijenta vetra i napravio odličnu uvertiru pred nastupe najboljih Prevca, Gagnesa i Krafta. Prevc je doleteo na 238,5 metara i tako zauzeo lidersku poziciju nakon prve runde. Zaostatak drugoplasiranog Gagnesa i Krafta na trećoj poziciji najavljivao je zanimljivu drugu seriju.
Tokom druge runde vetar je bio na granici podnošljivosti i samo su vrhunski majstori ovog sporta uspeli da pobede njegove nalete. Od najboljih jedino je Prevc ponovio ostvarenje iz prve serije i sa 230 metara još jednom dokazao zašto je trenutni vladar ove nordijske discipline.
Kraft je podbacio u drugom letu i skliznuo na 6. poziciju. Slično se dogodilo i Gagnesu pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom. Johan Andre Forfang izdržao je pritisak i odličnom daljinom od 222 metra skočio na drugu poziciju, čime je izjednačio rezultat karijere iz Saporoa.
Da mu je letenje u ‘krvi’ pobednik prethodnog dana Robert Kranjec potvrdio je novim plasmanom na podijum, zauzevši treće mesto.
Novim 10. trijumfom u sezoni Prevc je još više uvećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa, koja sada iznosi 522 boda u odnosu na najbližeg pratioca Severina Frojnda.
Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

SKI SKOKOVI: Prevc pobednik iako je dotakao sneg pri doskoku

Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2016

Peter Prevc je jednostavno nepobediv, najbolji na svetu.. . Trećeg dana u norveškom Vikersundu heroj Slovenije još jednom je dokazao da mu nema ravnog u ovoj sezoni. Zabeležio je drugi uzastopni trijumf na skijaškim letovima i preuzeo vođstvo u plasmanu ove discipline. Pobednik “Turneje Četiri skakaonice”...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.