SKANDAL SE NADVIO NAD ROLAN GAROSOM: Dva meča kvalifikacija pod sumnjom da su nameštena

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 13:28

SKANDAL SE NADVIO NAD ROLAN GAROSOM: Dva meča kvalifikacija pod sumnjom da su nameštena

Drugi gren slem sezone počinje 22. maja.

Drugi gren slem turnir sezone Rolan Garos počinje 22. maja, ali bi njegova uvertira mogla da bude u najmanju ruku skandalozna. ''L'Ekip'' piše da policija istražuje jedan duel koji je igran u kvalifikacijama, dok je drugi pod sumnjom.

Reč je meču između Izraelca Dudima Sele i Španca Bernabe Zapate Miralesa koji je Španac dobio sa 2:0 i duelu između Tijaga Monteria i Tenisa Sandgrena. Meč Miralesa i ele privukao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pažnju zbog drugog seta u kojem je Izraelac vrlo loše igrao, a primećen je veliki broj uplata uživo upravo na drugi set sa Kipra, Jermenije i Ukrajine. Zvanična istraga za meč Monteira i Sandgrena nije otvorena, ali policija proverava taj duel zbog neverovatnog preokreta. Monteiro je vodio sa 6:3 i 5:1, da bi drugi i treći set izgubio u taj-brejku.

L'ÉQUIPE informuje, że policja została zaalarmowana w kontekście podejrzenia o ustawienie meczu pierwszej rundzie eliminacji #RolandGarros pomiędzy Dudim Selą a Bernabe Zapatą Mirallesem.

Oto jedna z wymian tego spotkania.pic.twitter.com/6IlIdUXJNP

— Z kortu - informacje tenisowe (@z_kortu) May 19, 2022

Prošle godine se dogodio skandal sa hapšenjem ruske teniserke Jane Sizikove. Privedena je posle prvog meča dubla koji je odigrala, a bila je pod istragom od oktobra 2020. zbog tvrdnji da je te godine na Rolan Garosu meč prvog kola dubla koji je ona u paru sa Medison Brugl izgubila od Rumunki Andre Mitu i Patricije Marije Tig bio namešten.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.