SK U MINHENU: Srebro za Zoranu Arunović

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Nov.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SK U MINHENU: Srebro za Zoranu Arunović

Zorana Arunović osvojenim srebrom u gađanju malokalibarskim pištoljem otvorila je učešće srpskih strelaca na finalu 28. Svetskog kupa, koje je u petak počelo u Minhenu.
Zorana je došla do prvog odličja na finalima Svetskog kupa, a ukupno šestog u ovogodišnjoj seriji SK.
Na putu do Minhena, na četiri turnira 2013. osvojila je tri srebra i dve bronze. U finalnom meču, za zlato, Arunovićeva je izgubila od Kineskinje Đingđing Žang, novog imena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u svetskom vrhu.
U pet serija od po pet metaka brzom paljbom finalnog meča Kineskinja je pobedila 8:2. U tri serije Žangova je bila preciznija od naše reprezentativke, za šta je dobila po dva boda, a u dve serije bile su izjednačene, svakom je pripao po bod.
Time je završeno dugo takmičenje koje je kroz tri faze sa pauzama trajalo oko devet sati.
U izjednačenom polufinalu Arunovićeva je bila najuspešnija sa 17 poena. U seriji od 25 metaka brzom paljbom pogodila je 17 „unutrašnjih centara“ (rezultat bolji od 10,3), jedan više od Đingđing Žang, koja do ove sezone nije imala zapažene plasmane, izuzimajući bronzu u Svetskom kupu 2010.
Prva medalja na finalnim turnirima, moram da budem zadovoljna. Bila sam na dobrom putu u polufinalu. Takmičenje je bilo teško, izjednačeno, na kraju Kineskinja je bila bolja, čestitam joj – rekla je Zorana Arunović.
Arunovićevu očekuje nadmetanje vazdušnim pištoljem, a u subotu od srpskih strelaca na vatrenu liniju izlaze Andrea Arsović i Ivana Maksimović, koje će se boriti za Kristalni globus vazdušnom puškom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.