SK: Bronza za Bogičevića i Savića

Izvor: B92, 13.Jul.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SK: Bronza za Bogičevića i Savića

Srpski veslački dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu Lucernu.

Evropski prvaci iz Beograda su u fantastičnom finalu ove discipline prošli kroz cilj kao treći u vremenu 6:38,45 minuta iza neprikosnovenih Novozelandjana svetskih i olimpijskih prvaka Bonda i Mareja (6:28,70), i Britanaca Foada i Lendgridža (6:37,88).

Bogičević i Savić su sjajno startovali, posle prvih 500 metara bili su prvi, ali su u tom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bond i Marej u svom prepoznatljivom stilu preuzeli čelnu poziciju. Srpski dvojac je pao na drugo mesto koje je držao sve do ulaska u poslednju četvrtinu trke.

U stopu ga je pratila posada Velike Britanije. Iako je odbio nekoliko napada Foada i Lendgridža, srpski čamac je u samom finišu poklekao u otvorenom duelu za srebro osvojivši na kraju bronzu.

"Ovo je zaista najbolja uvertira za Svetsko prvenstvo u Amesterdamu, od 23. do 31. avgusta", kazao je trener ovog čamca Dejan Guslov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspeh srpskih veslača: Bogičeviću i Saviću bronza na Svetskom kupu u Lucernu

Izvor: Blic, 13.Jul.2014

Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić ostvario izvanredan uspeh na Svetskom kupu u Lucernu osvojivši bronzano odličje...Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović osmi, dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić deveti, Ivana Filipović 11. u ženskom skifu veslaju..Evropski...

Nastavak na Blic...

Bronza za Bogičevića i Savića u Lucernu

Izvor: Press, 13.Jul.2014

Evropski prvaci iz Beograda su u fantastičnom finalu ove discipline prošli kroz cilj kao treći u vremenu 6:38,45 minuta iza neprikosnovenih Novozelanđana svetskih i olimpijskih prvaka Bonda i Mareja (6:28,70), , i Britanaca Foada i Lendgridža ((6:37,88).. Bogičević i Savić su sjajnostartovali,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.