SJ: Igrači da se naviknu na trofeje

Izvor: B92, 06.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJ: Igrači da se naviknu na trofeje



Treneri finalista Lav kupa Srbije, Partizana i Zemuna Slaviša Jokanović i Slobodan Kustudić složili su se da su "crno-beli" favoriti za osvajanje trofeja, ali i da je drugoligaška ekipa u dosadašnjem takmičenju pokazala da može da iznenadi favorite. Meč na stadionu Partizana počinje u 18 časova.

"Sutra će se sastati dve ekipa koje su najbolje odigrale kup takmičenje. Mi moramo da preuzmemo ulogu favorita, ali Zemun je i ranije pokazao da ume da iznenadi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a mi ne smemo to da mu dopustimo. Kao igrač sam osvajao trofeje, a sada je red i da moji momci počnu da se navikavaju na taj osećaj", izjavio je Jokanović na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba Zemuna iskoristio je početak konferencije da svojoj rodbini i prijateljima čestita Đurđevdan, a zatim se osvrnuo na sutrašnji meč.

"Ovo mi je drugo finale kupa u karijeri, a jasno je da je Partizan favorit. Kup je takvo takmičenje gde je sve moguće i mi ćemo da 'ginemo' za svaku loptu. Najlepše bi bilo da mi osvojimo kup, a Partizan bude prvak, pa da sledeće sezone zajedno igramo u Evropi", kazao je Kustudić vodio subotički Spartak u finalu 1994, kada je poražen takođe od Partizana.

Kapiten "crno-belih" Stevan Jovetić izjavio je da očekuje da njegov tim u sredu osvoji prvi trofej u sezoni.

"Očekuje nas težak meč, jer je Zemun pokazao da ima dobru ekipu. Idemo na pobedu, jer se borimo za 'duplu krunu' i sutra ćemo imati šansu da osvojimo prvi trofej", istakao je Jovetić.

Golman Zemuna Nemanja Jovšić, koji je svojevremeno branio u Partizanu, rekao je da je za njegovu ekipu sutrašnja utakmica "istorijska".

"Ovo će biti istorijski meč za klub, navijače i ceo grad Zemun. Nadam se da ćemo imati dobru podršku sa tribina, potrudićemo se da odigramo maksimalno i napravimo senzaciju", Jovšić.

Meč između Partizana i Zemuna biće 60. po redu finale nacionalnog kupa, računajući SFRJ, SRJ, SCG, odnosno drugo otkad je Srbija postala međunarodno priznata zemlja.

Ukoliko se meč završi nerešenim rezultatom, igraće se produžeci, a posle toga penali. Utakmica na stadionu Partizana počinje u 18 časova, a glavni sudija je Dragan Krstić iz Beograda.

Pobednik Lav Kupa osvojiće 81.000 evra.

Cene ulaznica su 150 dinara za južnu i severnu tribinu, 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lav kup: Crno-beli favoriti

Izvor: TV Avala, 06.Maj.2008

Treneri finalista Lav kupa Srbije, Partizana i Zemuna Slaviša Jokanović i Slobodan Kustudić složili su se da su "crno-beli" favoriti za osvajanje trofeja, ali i da je drugoligaška ekipa u dosadašnjem takmičenju pokazala da može da iznenadi favorite.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.