ŠESTIĆ OČARAN ZVEZDOM: Posebno je pohvalio jednog fudbalera

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 15:44

ŠESTIĆ OČARAN ZVEZDOM: Posebno je pohvalio jednog fudbalera

Očekuje evropsko proleće.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Šestić je u razgovoru za portal "MaxBet Sport" pohvalio novog trenera šampiona Srbije Baraka Bahara.

- Mislim da Zvezda već 30 godina, od Barija, nije imala bolji tim. Zaista je pogođeno sa pojačanjima. Igra se agresivno sa dosta trčanja. Presing se primenjuje sjajno, protivnik ne može da iznese loptu. Imamo kvalitetne pojedince, ali i snažan kolektiv. Ranije je uglavnom Gejlor Kanga vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igru, sada se to promenilo. Ko ne može da trči, ne može ni da igra. Za novi stil i kvalitet, snagu kolektiva očigledno je zaslužan novi trener Bahar - rekao je Šestić. 

- U pripremnom periodu Zvezda je bila sjajna i ako tako nastavimo možemo daleko da doguramo, a ono što je sigurno, da osvojimo treće mesto u grupi LŠ koje garantuje evropsko proleće - dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

- Reći će mnogi da sam preveliki optimista, ali u zavisnosti od protivnika iz drugog šešira možda ćemo moći i više. Uostalom, šta reći kada pobediš jednu od najboljih Italijanskih ekipa sa 5:0. To nije slučajno. Video se potpis trenera. Svaka mu čast, očigledno je sposoban da pravi velike stvari. Skockao je ekipu, pronašao svakom igraču najbolje mesto - istakao je Šestić. 

Posebno je pohvalio fudbalera Crvene zvezde Osmana Bukarija.

- Bukari je izuzetno brz, ima odličan dribling, mnogo trči, sada se vraća i nazad daleko više nego ranije. Mnogo je korisniji. Ima i ogormnu želju da trese mreže. Videli ste da nije dao Kangvi da izvede penal protiv Fjorentine već je on to učinio. Nisam razmišljao da li i koliko podseća na moju igru. Mislim da ovo može da bude njegova sezona - naveo je Šestić. 

Izjavio je da će jaz između Crvene zvezde i drugih klubova u Srbiji ove sezone da bude još veći.

- Zvezda ima mnogo jači tim u odnosu na prošlu sezonu. Igraće moderan fudbal, brži, agresivniji sa dosta golova. Ljubitelji 'crveno-belih" boja će da uživaju u igri i rezultatima - dodao je Šestić. 

On je istakao da trener Crvene zvezde Barak Bahar ima viziju i znanje.

- Da li ste videli Bahara da viče na nekog igrača što dribla ili kada u pokušajima prodora izgubi loptu? Niste i nećete. Srećan sam zbog toga. To je pravi fudbal. Da, oduševljen sam novim trenerom, igrom, timom. Ponavljam, ovakav sastav nismo imali još od Barija, eto više od 30 godina - zaključio je nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde.

Šestić (66) je igrao za Crvenu zvezdu od 1974. do 1984. godine. On je za "crveno-bele" odigrao 441 utakmica i postigao je 108 golova, a sa Zvezdom je osvojio četiri šampionske titule i jedan nacionalni Kup.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.