SERVER MUČIO NOVAKA PA POKLEKAO: Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 21:10

SERVER MUČIO NOVAKA PA POKLEKAO: Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Zadnja dva seta ipak rutinski.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković palsiro se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Holanđanina Tima Van Rajdhovena sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:1, 6:2).

Imao je Srbin preko puta sebe odličnog servera, koji se uglavnom oslanjao na početni udarac. U prvom setu uspeo je naš as dva puta da oduzme servis rivalu i lako dobije tu deonicu, akli u drugom je konsolidovao početni udarac Holanđanin, te je sve bilo drugačije. Stvarao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novak brejk šanse, ali ih nije realizovao, a uz jedan dozvoljen brejk protivniku, dopustio mu je i da izjednači rezultat.

Bilo je ipak to sve od Holanđanina, manje-više. Vezao je Novak pet gemova, poigravao se sa Van Rajthovenom, i lako poveo sa 2:1. U četvrtom setu brejk na startu trasirao je put ka pobedi. Napadao je dvadesetpetogodišnjak sve vreme, kako bi vratio brejk, ali je u toj borbi samo dozvolio još jedan.

Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu Vimbldona biće Janik Siner, koji je sa 3:1 savladao Karlosa Alkaraza.

Meč Đokovića i Van Rajthovena mogli ste pratiti na SrbijaDanas.

One. Set. All.

Tim van Rijthoven has come to play 💪​#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/AdF2WD8Coj

— Wimbledon (@Wimbledon) July 3, 2022

Novak Djokovic @DjokerNole takes the 1st set vs T.van Rijthoven 6-2 ! 🙌@Wimbledon 🌱💜💚

2nd set 🎾@DjokerNole @NDjokofan #Wimbledon #idemo 👑 pic.twitter.com/veQWyPbUco

— Milica Milutinovic (@MilicaM84932667) July 3, 2022

Biće to njihov prvi međusobni susret, a dvadesetpetogodišnjak je velika nepoznanica našem asu. Đoković je do četvrtog kola stigao preko Kvona, Kokinakisa i Kecmanovića, dok je Van Rajthoven eliminisao Delbonisa, Opelku i Basilašvilija.

Ipak, Holanđanin je sve šokirao titulom na turniru u Holandiji, pre nekoliko dana, kada je pobedio velikane poput Ože Alijasima i Danila Medvedeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.