SERIJA A: Napoli drugi - vraćeni mu bodovi

Izvor: Mondo, 18.Jan.2013, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SERIJA A: Napoli drugi - vraćeni mu bodovi

Fudbalska federacija Italije (FIGC) ukinula je kaznu Napoliju i oslobodila optužbi njegove prvotimce Paola Kanavara i Đanluku Gravu.

Napoli je bio kažnjen oduzimanjem dva boda, a kapiten Kanavaro i Grava suspendovani na šest meseci, zbog optužbe da su učestvovali u nameštanju utakmica.

Federalni interni sud usvojio je žalbu Napolija i preinačio odluku Disciplinske komisije FIGC, tako da će Napolitancima biti vraćeni bodovi.

Oni će zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pozitivnoj odluci suda preuzeti drugo mesto na tabeli Serije A, sa 42 boda, koliko ima i Lacio. Oba kluba zaostaju tri boda za Juventusom, koji je branilac titule.

Do kraja prvenstva ima da se odigra još 18 kola.

Napoli je kažnjen u decembru, nakon što je njegov bivši golman Mateo Đanelo priznao da je pokušao da namesti rezultat meča protiv Sampdorije u maju 2010. godine.

Grava i Kanavaro, brat bivšeg kapitena italijanske reprezentacije Fabija, tada su suspendovani jer nisu prijavili pokušaj lažiranja utakmice.

(Tanjug, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kanavaro: Iza mene je pakao

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2013

Fudbalska federacija Italije (FIGC) ukinula je kaznu Napoliju i oslobodila optužbi njegove prvotimce Paola Kanavara i Đanluku Gravu. Napolitancima su vraćena dva boda i ponovo su u igri za titulu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.