SENZACIONALNO VEČE U MADRIDU: Vililijams-Gos vodio vrtić Reala do pobede protiv CSKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2021, 00:08

SENZACIONALNO VEČE U MADRIDU: Vililijams-Gos vodio ''vrtić'' Reala do pobede protiv CSKA

Armiji nije vredelo ni sjajno veče Milutinova.

Košarkaši Reala uspeli su u Madridu da savladaju CSKA SA 71:65 u meču 17. kola Evrolige uprkos činjenici da su bili desetkovani jer u timu nije bilo sedmorice igrača koji su u izolaciji zbog korone - Ertela, Kozera, Poarjea, Hange, Jabusela, Rendolfa i Nunjeza, baš kao i trenera Pabla Lasa zbog čega je tim vodio njegov pomoćnik Mateo Ćus. U timu Reala je bilo devet igrača, uglavom mlađih igrača dok je Dimitris Itudis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogao da računa na kompletan tim, ai ni to Armiji nije bilo dovoljno.

Silovito je krenuo Rela, vodio i 14 poena razlike u prvoj četvrtini koju je završio sa 10 poena viška. Moskovljani su ipak u drugoj deonici stigli do preokreta i vođstva od tri poena na poluvremenu. Mešđutim, nije Real odustajao, tačnije njegovi klinci i Kraljevski klub je u poslednjih 10 minuta ušao sa poenom prednosti. Nekadašnji igrač Partizana Najdžel Vilijams-Gos vodio je Real u poslednjoj deonici kada su Madriđani stekli 10 poena prednosti serijom 14-0. CSKA je uspeo da priđe na šest poena zaostatka, ali je Gos pogodio još jednom minut pre kraja i rešio pitanje pobednika.

Vilijams-Gos je meč završio sa 17 poena, Tavares je imao dabl-dabl od 17 poena i 10 skokova. CSKA su predvodili Klajburn i Nikola Milutinov, a obojica su imala dabl-dabl učinak. Klajburn je postigao 16 poena uz 13 skokova, a Milutinov 13 poena uz 10 skokova.

Evroliga, 17. kolo:

Sreda:

Anadolu Efes - Crvena zvezda 84:83

Alba - Monako 92:84

Barselona - Uniks 111:109

Četvrtak:

Zenit - Makabi 73:71

Bajern - Baskonija 76:81

Panatinaikos - Olimpijakos 65:84

Real Madrid - CSKA Moskva 71:65

Asvel - Fenerbahče

Odloženo:

Žalgiris - Olimpija Milano

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.